Поляки оновлять прикордонні переходи на Львівщині: перелік

Фото взято з сайту searchnews.info

Фото взято з сайту searchnews.info

Транспорт та інфраструктура
11 вересня 2015 09:33

Нещодавно польський уряд ухвалив виділити Україні кредит розміром 100 млн євро на будівництво нових прикордонних переходів. За ці гроші Україна має купити товари та послуги у польських підприємств. Угоду між двома урядами підписали у середу, 9 вересня. Начальник відділу дорожнього господарства ЛОДА Надія Ситник розповіла, на що попередньо планують використати кошти, інформує Tvoemisto.tv.

Одна з цілей, для яких буде витрачено польські гроші – це модернізація і будівництво нових прикордонних переходів між Польщею та Україною. "Ми домовилися з українською стороною, що кредит буде використано для фінансування модернізації дорожньої інфраструктури кордонів та будівництво польсько-українських прикордонних переходів", – заявив міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек. Однак частка польських товарів і послуг у загальному обсязі поставок, що фінансують за рахунок кредиту, не може бути меншою, ніж 60%. Усі проекти у межах кредиту буде реалізовано польськими експортерами.

Як розповіла начальник відділу дорожнього господарства департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА Надія Ситник, наразі у Львові вже склали попередній список прикордонних переходів, які планують удосконалити, однак така співпраця передбачає урахування багатьох нюансів. "Наразі угоду підписали і склали перелік об’єктів, які пропонуємо удосканалити у рамках цього фінансування. Зараз треба знайти польських підрядників, адже за умовами угоди частка польських товарів і послуг у загальному обсязі поставок, що фінансують за рахунок кредиту не може бути меншою, ніж 60%. Це є проблемним питанням, адже ми не знаємо чи зголосяться польські виконавці облаштовувати переходи, які вже на половину зроблено", – прокоментувала Надія Ситник.

Наразі перелік проектів щодо розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури в межах Львівської області для фінансування за рахунок Кредиту Республіки Польща виглядає так:

                                                                             Поляки оновлять прикордонні переходи на Львівщині: перелік фото

Поляки оновлять прикордонні переходи на Львівщині: перелік фото 1

Львів у новинах:                                                                                                                                                                                                              

На проспекті Червоної Калини під час руху загорівся автобус 

Львів’яни ледь не затоптали один одного на відкритті гіпермаркету 

Львів знову завмер у транспортному колапсі: як реагують чиновники 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах