По яких вулицях Львова курсуватимуть нові автобуси від "Електрону"

Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Транспорт та інфраструктура
12 вересня 2015 11:06

7 вересня стало відомо, що ТОВ СП "Електронтранс" виграло тендер на постачання Львову 10 автобусів за 35,85 млн грн. Однак в міста на цю покупку передбачено лише 20 млн. грн. вирішило дізнатися скільки нових автобусів невдовзі може з’явитися у Львові, і на яких саме маршрутах вони будуть курсувати. інформує  TvoeMisto.tv.

Як розповів директор ЛК АПТ 1 Михайло Сидорович, 15 липня на сесії Львівської міської ради були вирішено виділити 20 млн. грн. на закупівлю 10 нових автобусів для автопідприємства. Відтак керівництво оголосило конкурс із наміром купити за ці кошти 10 автобусів, на який зголосилося 4-ро учасників. Однак їх ціна на автобуси виявилася від 3,1 до 3,8 млн. грн. за один автобус. Згідно чинного законодавства, керівництво повинно оголосити акцепт пропозиції, яку надав один із учасників конкурсу у "Віснику державних закупівель". Саме ним і виявилося ТОВ Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс", яке вказало, що за 10 автобусів хоче отримати 35,85 млн. грн.

"Якщо ми маємо 20 млн. грн, то кажемо, що в нас є обмеження по грошах, і ми не зможемо у вас замовити 10 автобусів, але ми твердо замовимо 6 автобусів", – розповів Михайло Сидорович, коментуючи результати конкурсу.

Наступний етап після оголошення результатів – укладання договору. Однак керівництво АТП 1 ще не заключило договір з ТОВ СП "Електронтранс". Згідно чинного законодавства, після оголошення результатів конкурсу дають 10 днів на можливість іншим учасникам торгів оскаржити результати. І якщо жодних перепон не виникне, то вже 18 вересня місто зможе підписати угоду з постачальником, та не пізніше 7 жовтня 2015 року. Однак чи це буде 10 автобусів, чи лише 6, поки не відомо.

"Ми звернулися з проханням розглянути на сесії питання дофінансування проекту, щоб придбати 10 автобусів. "Електрон" готовий їх виготовити, ціну на них зафіксовано", – зазначив Михайло Сидорович.

На запитання про те, коли нові автобуси можуть з’явитися на вулицях міста, керівник АТП 1 відповів, що до кінця року вони вийдуть на маршрут, якщо не виникне жодних перепон. Серед планів – щоб усі нові автобуси були на одному маршруті, який з’єднає мікрорайон Сихів та центр міста, а саме на маршруті "4а".

Щодо нових автобусів, то вони мають бути низькопідлоговими і зручними для пасажирів з особливими потребами (трап для посадки-висадки). Також в новому транспорті має бути передбачено озвучення зупинок, а також електронне табло, на якому висвічуватимуть назви зупинок.

Львів у новинах:

Жовті красунчики "Електрони" зі Львова їздитимуть вулицями

Львів замовив перший електробус на електричних акумуляторах

У львівській школі педагог роздягла дитину до білизни за неправильно виконані вправи

Форум видавців: ТОП подій, які варто відвідати сьогодні 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах