Стало відомо, коли припинять курсувати нічні маршрутки у Львові

Фото взято з сайту press-centr.com

Фото взято з сайту press-centr.com

Транспорт та інфраструктура
22 вересня 2015 13:42

Нічні маршрутки будуть обслуговувати львів’ян до Нового року. Як повідомили в міському управлінні транспорту, дію рішення виконкому продовжать ще на три місяці. Адже наразі не вдалось повністю дослідити рентабельність нічних перевезень.

У липні пасажиропотік був 13 тисяч пасажирів. У серпні він уже зменшився до 11 тисяч. У вересні нічними автобусами скористалось трохи більше 5 тисяч людей.

За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Віктора Щира, наразі потрібно вивчити, з чим пов’язане зменшення пасажиропотоку та яка вартість проїзду буде економічно обґрунтованою.

"Сьогодні ми не можемо сказати точно, якою повинна бути вартість нічних маршруток, тому що це пов'язано насамперед з пасажиропотоками", – зазначив Віктор Щир.

Заступник директора "АТП-1" Олексій Зварич повідомив, що нічні маршрути є збитковими і покриваються коштом денних перевезень.

В середньому один маршрут перевозить 45-50 людей за ніч. Популярним є лише маршрут №4Н, який курсує на Сихів. Ним користується близько 100 людей за ніч.

"Якщо взяти фактичні дані по витратах і пасажиропотоку, то ціна впирається в суму близько 26 грн. Але це не реально, далі йде лише таксі. Скільки зараз коштує таксі на той же Сихів? Близько 60 грн. Тому якщо ми хочемо, щоб в нас був такий соціально орієнтований варіант перевезень, він мусить дотуватися", – вважає Олексій Зварич.

Відтак він додав: "Виконком брав на себе зобов'язання знайти джерела фінансування. Це один з пунктів рішення. Наразі підприємству не було запропоновано таких варіантів".

Нагадаємо, у Львові від липня працює 7 нічних маршрутів, які сполучають центр міста із залізничним вокзалом та спальними районами. Вартість нічного проїзду – 8 грн. Такою вона й залишиться до 31 грудня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах