Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО

фото з сайту www.facebook.com/nextbike.

фото з сайту www.facebook.com/nextbike.

Транспорт та інфраструктура
29 вересня 2015 12:58

Нагадаємо: У Львові в рамках пілотного проекту відкрили перший в Україні муніципальний велопрокат. ФОТО

Німецька компанія NextBike Україна, за сприяння Львівської міської ради, змонтувала перші 5 терміналів системи муніципального велопрокату: на пл. Ринок, біля бізнес-центру "Технопарк" (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Університетська) та Національного університету "Львівська Політехніка" (вул. Чупринки-Бандери). Кожен термінал укомплектовують 10-12 велосипедами.

Це аналогова модель, яка існує практично в усіх європейських містах: автоматична система, яка включає в себе певну кількість станцій, що розташовані по місту і дозволяють людині взяти велосипед в одному місці, поїхати в справах та залишити велосипед в іншій точці прокату. Тобто зробити поїздку у тому напрямку, де існують такі станції.

VG Львів поцікавився у співвласника муніципального велопрокату "Nextbike"  у Львові Остапа Будинкевича, скільки це буде коштувати.

- Пане Остап, скільки буде коштувати муніципальний велопрокат у Львові?

- У нашому велопрокаті буде три типи абонементів: разовий - 50 грн. за годину; місячний -120 грн за місяць(який дозволить використовувати велосипед протягом місяця нелімітовану кількість разів), але лімітований час; річний - 800 грн. за рік. До місячного і річного абонементів буде бонус - 30 хвилин безкоштовної їзди.

"Наприклад, ціна місячного поповнення – 120 гривень, тобто вартість 1 години користування велосипедом становить 4 гривні, до того ж користувачам надається додатковий бонус – безкоштовні півгодини на день. Тобто, студент, який встигає за 15 хвилин доїхати до місця навчання і за той же час повернутися назад, не сплатить з картки ні копійки, що дасть йому можливість акумулювати кошти на якісь довші поїздки в наступні дні. Якщо ж користувач їздить більш ніж 1,5 год на день, то карточку доведеться поповнювати частіше, ніж раз на місяць", – пояснює Остап Буденкевич.

- Чи потрібно залишати якусь заставу?

- Застава не потрібна, потрібно залишити свої ідентифікаційні дані: прізвище, ім'я, по батькові, номер банківської карти. Адже треба буде перевірити людину, чи  дійсно вона платоспроможна. А перед тим ще необхідно буде зареєструватися в системі на сайті nextbike.com.ua, підписати віртуальний договір.

Створюючи акаунт, потрібно буде надати певні особисті дані – замість того, аби щоразу показувати паспорт, – та вказати бажаний тариф. Послуги прокату оплачуватимуться через спеціальну картку або з мобільного телефону. Самі картки надійдуть у продаж незабаром, про що повідомлять додатково.

Важливо також відзначити, що муніципальний прокат велосипедів розрахований більше на мешканців міста, аніж на туристів, оскільки разовий прокат буде коштувати дорого – 50 грн за годину.

Для порівняння, у Варшаві 1 година оренди Nextbike  коштує 1 злотий (6.50 гривень).

Організатори пояснюють це тим, що в ціну вже закладено можливі ризики щодо поломок, пошкоджень абощо випадковими людьми. Тому навіть туристам, які прибувають до Львова на 3 дні, буде вигідніше купувати місячну картку. 

Читайте детально "Перші 30 хвилин безкоштовно": стали відомі деталі тарифів на муніципальний велопрокат у Львові

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО фото

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО фото 1

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО фото 2

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО фото 3

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО фото 4

"Некстбайк Україна" повідомляє про наміри компанії встановити подібні системи в інших містах України, після того як мерії таких міст як Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Вінниця приймуть відповідні рішення щодо впровадження системи муніципального прокату. 

 Львів у новинах:

Велопрокати Львова: адреси, телефони, ціни

У Львові презентували оновлені карти майбутніх велошляхів

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Гарячий жовтень: фестиваль "Країна мрій", Свято шоколаду, сира і вина та осінній пікнік

Топ-10 культурних подій осені у Львові

Приєднуйтесь до нас Вконтакті та у Фейсбук 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах