У Львові з’являться незвичні урни для недопалків (Фото)

Фото взято з сайту http://ecotown.com.ua/

Фото взято з сайту http://ecotown.com.ua/

Транспорт та інфраструктура
29 вересня 2015 12:58

У Львові хочуть встановити оригінальні урни для сигаретних недопалків.

Як зазначає начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури департаменту розвитку Львівської міськради Олександра Сладкова, наразі до розробки і реалізації цікавої ідеї можуть долучитися дизайнери та підприємці. Необхідно визначитись з матеріалом і встановити одну експериментальну урну, аби побачити реакцію курців, повідомляє lvivpost.net.

На думку Олександри Сладкової, першу скриньку варто поставити на вул. Леся Курбаса, де ливневі каналізації, лавки і сітки навколо дерев постійно "страждають" від недопалків. Власники місцевих закладів харчування могли б встановити оригінальні урни для своїх відвідувачів-курців, пропонує начальник управління.

Із використанням зібраних сигаретних фільтрів у Львові поки що не визначились. Натомість китайські науковці запевняють, що екстракт сигаретних фільтрів захищає сталеві труби від корозії. А група вчених з Південної Кореї перетворила фільтри використаних сигарет у високоякісний матеріал, що може бути використаний як накопичувач енергії для комп'ютерів, переносних пристроїв, електричних транспортних засобів та повітряних турбін.

Цікавий спосіб боротьби з недопалками Львів запозичив у британців. В рамках кампанії "Охайні вулиці" у Лондоні з’явились розділені на два сектори прозорі урни, які дозволяють курцям висловити свою думку з різних питань, голосуючи сигаретними фільтрами. Так, в залежності від відповіді на питання: Хто найкращий гравець у світі? – вболівальники кидають недопалок у сектор з написом "Роналду" чи "Мессі".

5.jpg

Інші контейнери нагороджують свідомого курця яким-небудь подарунком — наприклад, виконують приємну мелодію відразу після того, як у них кинули недопалок.

За оцінками експертів, щороку у світі близько 5,6 трлн використаних сигарет потрапляє в оточуюче середовище. За оцінками експертів, у використаних сигаретних фільтрах містяться такі токсичні елементи, як кадмій і миш'як. Потрапляючи у воду, недопалки отруюють риб і ракоподібних, які приймають їх за їжу. 

Львів у новинах:

Перший в Україні муніципальний велопрокат відкрили у Львові 

Коли Україна перейде на зимовий час у 2015 році 

Сьогодні у Львові перекрили для транспорту перехрестя Сихівська-Кавалерідзе (схема об'їзду) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах