Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото)

Транспорт та інфраструктура
09 жовтня 2015 17:54

У Львові презентували першу в Україні Зелену Зупинку на площі Галицькій, навпроти пам’ятника Королю Данилу. Реалізацією еко-проекту займалася група львівських активістів, які тепер планують надалі створювати подібні зупинки й у районах, а не лише в центрі міста.

Зелена Зупинка – зупинка громадського транспорту із озелененими дахом (квітами) і задньою стінкою (ліанами). Цей соціальний екологічний проект розроблений ініціативною групою, у рамках конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Project" на базі Львівської міськради. Проект є кроком до боротьби із зміною клімату, популяризації екологічних напрямів ландшафтної архітектури.

"Ми використовували на даху очитки, сукуленти, які є стійкі, невибагливі до умов зовнішнього середовища. Там є декілька видів: із зеленими листками, зі сизими, жовтими стеблами. Це декоративно-листяні рослини, тому і взимку, і влітку від них буде однаковий ефект. Ззаду стінка покрита плющем. Навесні всі квіти піднімуться, і зупинка матиме кращий ефект.

Надалі ми будемо реалізовувати такі проекти у проблемних місцях, насамперед, там, де немає зелених насаджень і де є інтенсивний рух автомобілів. На зупинці ми розмістили інформаційний банер, де коротко виклали екологічні, соціальні і економічні вигоди. Зараз рослини не дуже піднялися, тому не всі люди звертають увагу на них. Думаємо, що почнемо робити зелені зупинки по районах, щоб люди могли бачити їх не тільки в центрі", – розповіла керівник проекту "Зелена зупинка" Анастасія Рудич.

У коментарі Tvoemisto.tv Анастасія Рудич зазначила, що разом з іншими активістами зацікавлена поширювати подібні технології в майбутньому. "Але для цього нам потрібне фінансування. Радо приймемо й інші пропозиції допомоги: консультації чи матеріали", – додала вона. Усіх охочих долучитися до реалізації майбутніх проектів Анастасія Рудич просить писати особисто (Anastasiia Rudych) або на сторінку "Зелена зупинка у місті Лева".

Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото) фото

Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото) фото 1

Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото) фото 2

Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото) фото 3

Додаємо, облаштування зупинки є недешевим – лише покрівля із рослинами обійшлася у майже 40 євро за квадратний метр, однак і термін її експлуатації вчетверо довший, аніж у звичайної зупинки. Для того, аби конструкція могла витримувати навантаження ґрунту та рослин на даху, вона має бути виготовлена з особливо міцних матеріалів.

Як виглядає перша зелена зупинка у Львові (фото) фото 4

Львів у новинах:

У центрі Львова спалахнуло авто (фото)

У квартирах львів’ян сьогодні потеплішає: опалювальний сезон розпочато 

Ціни на електроенергію на Львівщині зросли на чверть 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах