Директор "Львівавтодору" розповів, коли поїде трамвай на Сихів

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
03 листопада 2015 09:42

 "Львівавтодор" чекає на погодження кредиту від ЄБРР. Про це під час програми "Відверта розмова" на "Телеканалі новин 24" розповів директор підприємства Олег Береза.

Аби завершити будівництво колії на Сихів, потрібно спершу відремонтувати аварійний колектор на вулиці Стуса. Він залягає на глибині 15 метрів, а на ремонт потрібно близько 5 млн євро. За словами Олега Берези, гроші на колектор може виділити ЄБРР. Рішення Банку буде відоме за тиждень-два.

"Ми пройшли два етапи: це погодження департаменту закупівель і погодження кредитного комітету. Зараз залишається погодження ради директорів, яка, як правило, завжди погоджується з тими рішеннями. Має бути погодження Європейського Банку, оскільки вони розглядають будівництво трамвая на Сихів як цілісний проект. Раніше була думка, що дорога окремо і колектор окремо. Але якби ми пішли на це, ми б просто затягнули процес проведення закупівель, а відтак - нові тендери та інші наслідки", - зазначив Олег Береза.

П’єр Ів Тесьє, незалежний експерт, француз, який здійснює технагляд проекту будівництва трамвайної колії на Сихів від компанії "Egis", також певен, що гроші будуть. Адже ЄБРР хоче допомагати Україні.

"Я кажу, що тут є команда людей, які хочуть працювати сьогодні краще, ніж вчора, які хочуть розвиватися, вчити нові процедури і технології роботи. Вони хочуть робити Львів кращим, ніж він був вчора. І я в це вірю", - зазначив Тесьє.

Відтак додав, що це не просто, бо спершу був проект трамвая, а зараз вже проект колектора. "Здається, що ми будемо будувати весь Львів, перш ніж дійдемо до Сихова. Але ми це зробимо", - запевнив Тесьє.

Як тільки ЄБРР видасть позику, можна буде негайно розпочати роботи з ремонту колектора. А до середини наступного року курсуватиме трамвай на Сихів, певен Олег Береза. Адже колектор ремонтуватимуть закритим способом і він не всюди перетинається з дорогою. Тому паралельно можна ремонтувати і дорогу, і колектор.

Львів у новинах:

Львівську міськраду оштрафували на 71 млн за дозвіл на будівництво готелю

На Львівській залізниці відбулися зміни у розкладі руху приміських потягів

Враження пасажира про поїзд "Львів-Чернівці: "швидкий, але незручний"(фоторепортаж)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах