У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт

Транспорт та інфраструктура
09 листопада 2015 14:27

Впродовж майже півроку у Львові тривав конкурс ідей на зовнішнє оформлення громадського транспорту. Він проходив у два етапи: спочатку до участі залучали усіх охочих, потім – професійних дизайнерів. Чиновники вже розглянули всі запропоновані варіанти і визначили переможця.

Як розповів ZAXID.NET архітектор, працівник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк, чиновники обрали два найкращий варіанти. Запропоновані малюнки нанесуть невдовзі на трамваї, аби побачити, як ці ідеї виглядатимуть в умовах міста.

"Зараз на капітальному ремонті в депо стоїть один трамвай. Його розфарбують у кольорову гаму, котра набрала найбільше голосів серед журі. Якщо буде ще якийсь трамвай чи тролейбус на капітальному ремонті, то його розфарбують у варіант кольорової гами, котра зайняла друге місце", - розповів Олександр Шутюк.

Розфарбований трамвай їздитиме містом декілька тижнів. Потім на нього наноситимуть рекламу, аби подивитись як вона поєднуватиметься із основними кольорами. Вже опісля тестувань чиновники вирішать остаточно, чи підходить запропонована палітра для брендування громадського транспорту.

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото

Варіант оформленя транспорту, який переміг у конкурсі

Автор варіанту-переможця - львівський дизайнер. Він пропонує поєднати зелений, помаранчевий та білий. За задумом автора, контрастні помаранчевий та зелений поєднуватимуться у вигляді стрілок. Як йдеться в поясненні до пропозиції, стрілки додають динамічності та підкреслюють напрямок руху транспорту, аби навіть людина з поганим зором могла зрозуміти, куди рухається транспорт.  Автор також пропонує пофарбувати передні двері у зелений колір, аби легко було орієнтуватись, куди йти, щоб купити квиток. Решта дверей має бути оранжевого кольору. 

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 1

Варіант оформленя транспорту, який зайняв друге місце

Автором ідеї, котра зайняла друге місце є харківська дизайн-студія "Графпром". Автор другої ідеї вирішив взяти за основу синьо-жовту палітру, оскільки вона присутня в офіційному гербі міста. Крім того, синьо-жовтими кольорами були розмальовані старі трамваї Львова.  Автор поєднав кольори у діагональних лініях. Як йдеться в поясненні до пропозиції, діагональ – найпростіший,а тому найсильніший символ динаміки. Забрендований транспорт буде добре впізнаваним на вулиці.

Додамо,що навіть після обрання остаточного переможця, громадський транспорт не перефарбовуватимуть одномоментно. Трамваї, тролейбуси, а згодом і автобуси будуть перефарбовувати під час планових ремонтних робіт, а відтак зайвих коштів на брендування транспорту із міського бюджету не витрачатимуть.

Нагадаємо: спочатку конкурс ідей на оформлення громадського транспорту міста оголосили серед усіх охочих на безкоштовних засадах. Однак тоді у ньому взяло участь всього двоє людей, які подали по кілька ідей оформлення транспорту. Жоден із цих варіантів не задовольнив конкурсну комісію, тому конкурс вирішили продовжити ще на місяць та запросити до участі у ньому професійних дизайнерів.

За участь у конкурсі дизайнерам мають заплатити премії - декілька тисяч гривень. Проте наразі, за словами Олександра Шутюка, виникла затримка з виплатою призових учасникам конкурсу. Які ще ідеї брали участь у конкурсі:

 

 


Ідея №1

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 2

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 3


Ідея №2

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 4


Ідея №3


У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 5


Ідея №4

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 6


Ідея №5

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 7

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 8

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 9

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 10


Ідея №6

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 11


Ідея №7

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 12


Ідея №8

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 13


Ідея №9

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 14


Ідея №10

У Львові визначились, як розфарбують громадський транспорт фото 15

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах