У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект)

Транспорт та інфраструктура
17 листопада 2015 15:48

Львівський Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького виграв конкурс від Всеукраїнського громадського об’єднання "Національна Асамблея інвалідів України" та Дитячого фонду ООН UNICEF на встановлення інклюзивного дитячого майданчика. Всього на конкурс надійшло понад 200 заявок. Парк культури став однією з чотирьох локацій в Україні, де будуть облаштовані майданчики для дітей з особливими потребами. 

Як розповів zaxid.net співробітник Парку культури та координатор проекту Богдан Цюваник, робота над проектом нового майданчика розпочалась ще влітку цього року. Тоді Парк культури спільно з ініціативою "Львів дружній до сімей та дітей" розробили проект, який включав в себе інклюзивні елементи - тобто, новий майданчик має бути зручний, безпечний та доступний для всіх дітей, в тому числі й з особливими потребами.

У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект) фото

Майбутній майданчик буде доступний для дітей, що пересуваються на інвалідних візках

"В Україні не передбачена інфраструктура для людей з обмеженими можливостями. В тому числі немає дитячих майданчиків для дітей з інвалідністю. Наприклад, закордоном є гойдалки, куди дитина може заїхати на інвалідному візку. Або пісочниці, які розташовані не на землі, а зроблені у вигляді столу: здорова дитина може підійти з однієї сторони, а дитина на візку може під’їхати з іншої, і таким чином вони можуть разом бавитись. Так діти з особливими потребами інтегруються в суспільстві, і їм буде легше, коли вони будуть дорослими", - каже Богдан Цюваник.

У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект) фото 1

Приклад подібної "високої" пісочниці виробництва шведської компанії HAGS

Ігрові елементи майданчику, що передбачені проектом Парку культури, були розроблені шведською компанією HAGS, які встановлюють подібні майданчики у Європі. За словами Богдана Цюваника, в Україні є не так багато предстваництв європейських виробників, що займаються такою продукцією.

"Ми обирали з того, що є. Але зараз проводиться тендер, тому не факт, що буде втілений саме цей наш проект з пропозицією від компанії HAGS", - пояснює Богдан Цюваник.

У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект) фото 2

Візуалізація проекту інклюзивного майданчика

Вартість проекту, що Парк культури подав на конкурс, становить 1,5 млн. грн. Точний внесок UNICEF у фінансування проекту ще невідомий, але це буде приблизно 400 тис. грн. Ініціативна група проекту зараз активно працює над залученням нових партнерів та додаткового фінансування. 

"Ми зараз шукаємо додаткових партнерів для цієї ініціативи, щоби зробити гарний сучасний майданчик. Він зможе стати зразком для всіх дитячих майданчиків міста Львова", - впевнений Богдан Цюваник.

Новий майданчик буде встановлений на місці старого, який розташований на вулиці Зарицьких.

У Львові з’являться унікальні інклюзивні дитячі майданчики (проект) фото 3

Теперішній вигляд дитячого майданчику на вул. Зарицьких 

Роботи з встановлення нового майданчику почнуться навесні. У керівництві Парку культури сподіваються, що вже у травні, разом з відкриттям нового сезону, відкриється і майданчик.

Окрім Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, у конкурсі від UNICEF перемогли також: управління у справах сім’ї, молоді та спорту Бердичівської міської ради (Житомирська область), Красноармійська міська рада (Донецька область), Перебиковецька сільська рада (Чернівецька область).

Львів у новинах:

Сьогодні у Львові День студента 

Де у Львові у найближчий час обмежать рух транспорту 

Потоп паралізував рух трамваїв у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах