Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото)

Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Транспорт та інфраструктура
21 грудня 2015 11:28

Протягом 2015 року у Львові реалізовано чимало інфраструктурних проектів: ремонти доріг, хідників, двориків, облаштування велосипедних доріжок тощо, інформує ЛМР. Чиновники подають короткий звіт: 


Ремонтуємо дороги


Капітальний ремонт провели на понад 263 тис. м.кв. міських шляхів. Серед найбільших об’єктів – вул. Лисенка, пр.Свободи, вул.Сихівська, пр.Червоної Калини, вул.Промислова, вул.Пасічна, вул.Богданівська, вул.Ак.Богомольця, вул.Польова, вул.Кн.Ольги-Трускавецька, вул.Сокільницька, Тролейбусна тощо. Автентичну бруківку повернули на пр.Свободи. Також тут з використанням спеціальних скляних куль облаштували окрему смугу для руху громадського транспорту. Для розвантаження транспортних потоків облаштовано з’їзди на перехресті вул.Наукова-Стрийська-Хуторівка. Впродовж року на магістралях міста проводили і поточні ремонти дорожнього покриття. Впроваджено відокремлені смуги для громадського транспорту на 2 вулицях - на пр. Свободи та вул. Городоцькій.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото


Якісне покриття на хідниках


Відремонтовано понад 128 тис. м. кв. тротуарів. Серед найбільших об’єктів – хідники на вул.Пасічна, вул.Богданівська, пр.Свободи, вул. Винниченка, Волоська, пр.Чорновола, пр.Шевченка, 3-5, пр.Свободи, вул.Листопадового Чину, вул.Митрополита Андрея, вул.Б.Хмельгницького, 116-122, вул.Зелена вул.Дж.Вашингтона до будинку №111, вул.Величковського-Прилбицька, вул.Кортумівка, вул.Кавалерідзе, 8-14, вул.Хуторівка, 30, вул.Стрийська, 109, вул.Угорська, 1-21, вул.Панаса Мирного, вул.Петлюри, вул. Трускавецька, вул.Кульпарківська-В.Великого, вул.В.Великого від будинку №103 до вул.Симоненка, алея біля школи №36, вул.Петлюри тощо.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 1


Замощуємо двори


Відремонтували 55 дворових територій. При ремонті внутрішніх дворів використовують бруківку та плитку, оскільки цей матеріал має більший термін експлуатації. Серед відремонтованих дворів – вул.Лінкольна, 45-47, вул.Грекова, 8, вул.Окуневського, 1, вул.Довбуша, 1а, 7, 11, вул.Дорошенка, 23, вул.Кубійовича, 29, вул.Стрийська, 28, пр.Свободи, 1/3, вул.Патона, 2/2, 2/5, 2/7, 2/3, 2/6, 2/12, вул.Сигнівка, 52, вул.Городоцька, 213а-215а, вул.Наукова, 22, 59, 57, 100, 102, 86, вул.Лазаренка, 9, 7, вул.В.Великого,  75-81, 101, 30, 32, 29-31, вул.Бойчука, 3, вул.Сихівська, 7, 28-30, Дністерська, 2, Дунайська, 1-7 тощо.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 2


Більше простору для пішоходів


Вул. Леся Курбаса стала пішохідною. Вона зроблена на одному рівні, тобто немає поділу на дороги і тротуари. Старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. За кошти спонсорів влаштовано підсвітку, вуличні меблі та велостійки, за кошти громадськості придбано зелені насадження. 

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 3


Сихову – трамвай


Виконано приблизно 40% необхідних робіт. Тривають найскладніші роботи – будівництво двох каналізаційних колекторів відкритим та закритим способами. Будівництво трамвайної колії, яка сполучить найбільший житловий масив з центром міста, фінансує міська рада та ЄБРР, грантовими коштам до проекту долучився уряд Німеччини. Довжина колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Користуватися трамваєм сихівчани зможуть вже у 2016 році.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 4


Реконструкція площі та скверу біля Собору Юра


В місті стартували роботи з реконструкції пл. св. Юра та облаштування скверу, з подальшим встановленням пам’ятника до 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. В липні встановили та освятили пам’ятник, а зараз триває будівництво нової дороги. Опісля проведуть санацію скверу та висадку зелених насаджень.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 5


Більше велошляхів


Збудовано понад 60 км велодоріжок. Найбільші об’єкти у 2015 році – вул.Стуса (до входу в парк "Залізні води"), пр.Чорновола, вул.Шевченка (від зупинки трамваю №7 до Рясного), вул. Листопадового Чину, просп. Свободи і пл. Міцкевича. В місті близько 500 велопарковок.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 6


Перший муніципальний велопрокат


Німецька компанія NextBike Україна змонтувала перші 5 терміналів системи муніципального велопрокату у Львові: на пл. Ринок, біля бізнес-центру "Технопарк" (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Університетська) та Національного університету "Львівська Політехніка" (вул. Чупринки-Бандери). Наступного року кожен термінал укомплектують 10-12 велосипедами. Львів – перше місто України, де ця компанія вирішила реалізувати такий проект. Загалом NextBike Україна планує до березня 2016 року довести кількість терміналів до 22.

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото) фото 7

Фото: ЛМР

Львів у новинах: 

У Львові відкрили великий тренажерний майданчик під відкритим небом (фоторепортаж)

У Львові відкрили другий Зимовий парк: як це було (фоторепортаж)

Моторошна ДТП на Львівщині: авто розбилося вщент, є жертви (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах