Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му

Новина - Транспорт та інфраструктура - Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му

Новина - Транспорт та інфраструктура - Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му

Транспорт та інфраструктура
22 грудня 2015 11:25

Місто розвиває екологічний транспорт. На маршрутах вже працює новий тролейбус, два трамваї виробництва "Електронтранс". Здійснено закупівлю електробуса, 4 тролейбусів та 5 трамваїв. Також на замовлення міста "Електронтранс" виготовляє автобуси. ЛМР подає короткий звіт за 2015 рік у транспортній галузі міста: 


Нічні маршрути


Для комфорту мешканців та гостей міста у Львові курсують нічні автобуси. Організовано 7 маршрутів, які з’єднують центральну частину міста та залізничний вокзал зі спальними районами. Щоденно обслуговують в середньому 300-350 пасажирів. За 5 місяців роботи нічними автобусами скористалось близько 45 тис.осіб. 

Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото

Ще більше екологічного транспорту. За кошти міста придбано 4 надсучасні низькопідлогові тролейбуси та 1 електробус львівського виробництва "Електронтранс". Планується, що нові тролейбуси курсуватимуть на маршруті №13. А електробус сполучатиме стадіон СКА з вул.Зерновою. Також місто очікує на 5 нових трамваїв, які придбані у рамках співпраці з ЄБРР. 

Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 1Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 2


Нові автобуси


Комунальне підприємство АТП-1 придбало 10 сучасних автобусів, виготовлених за європейськими стандартами. Ще в цьому році очікується поставка 3 одиниць. Ще 7 автобусів підприємство отримає вже в наступному році. 13 автобусів було закуплено приватними перевізниками.


Новації в транспорті


10 трамваїв і 1 тролейбус обладнали бездротовим доступом до мережі інтернет - WI-FI. Встановлено інформаційні табло на зупинках вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Активно розвивається мережа електромобілів та електрозаправок.

Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 3Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 4


Меморандум про е-оплату в електротранспорті


Львівська міськрада підписала Меморандум про тристоронню співпрацю з Ощадбанком та MasterCard, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками MasterCard у міському електротранспорті. Співпраця передбачає встановлення на 2 лініях львівського трамваю спеціальних терміналів, за допомогою яких можна буде розраховуватись за проїзд безконтактними платіжними картками. Це ж стосується і Карток львів’ян. Окрім цього, картка учасника АТО даватиме можливість користуватись електротранспортом безкоштовно. Встановити такі термінали мають до кінця першого кварталу 2016 року. 

Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 5Нові трамваї, електробус, нічні маршрути: як змінився транспорт Львова в 2015-му фото 6

Львів у новинах:

Нові дороги, сквери, велодоріжки: як змінився Львів у 2015 році (фото)

У Львові відкрили великий тренажерний майданчик під відкритим небом (фоторепортаж)

Як пройшла перша поїздка різдвяним ретро-поїздом у Львові (фоторепортаж)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах