Як львів'яни катаються на різдвяному ретро-потязі (відео)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Як львів'яни катаються на різдвяному ретро-потязі (відео)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Як львів'яни катаються на різдвяному ретро-потязі (відео)

Транспорт та інфраструктура
28 грудня 2015 17:34

У Львові на період новорічно-різдвяних свят відновив свій маршрут ретро-потяг. Паровоз, якому майже 100 років, тепер катає туристів та львів'ян. Прокататись з вітерцем на святковому поїзді є чимало охочих.

Читайте - Львів'ян запрошують проїхатися різдвяним ретро-поїздом

Відгуки львів'ян про поїздки на безкоштовному ретро-поїзді (фоторепортаж)

Як пройшла перша поїздка різдвяним ретро-поїздом у Львові (фоторепортаж)

У різдвяному ретро-потязі збільшили кількість вагонів та запровадили квитки

Ретро-потяг, зупиняючись, свистить та шипить, чим лякає дітей. "Я не хотів їхати, я боявся. Як виросту, не буду боятися", – зізнався маленький пасажир паровоза Назар.

Паровоз катає пасажирів до Брюховичів, що поблизу Львова, та назад. Ціна символічна – 10 грн.

"Через інтернет дізналися, писали про ретро-поїзд. Нам стало цікаво, що це за поїзд, який маршрут, от і поїхали", – розповіли пасажири ретро-потяга Павло та Людмила.

"Я думав, що це буде швидший локомотив. Він дуже повільно їздить. Мені сподобалось, коли з нього пара виходить. Я думаю, такі поїзди їздили в IX або в XII столітті", – поділився школяр Лук'ян.

Перший паротяг збудували в Англії на початку ХІХ століття. Такі парові машини їздили до 70-х років минулого століття, далі їх замінили електропотяги. Паровоз, який курсує між Львовом та Брюховичами, збудували в Луганську майже 70 років тому. Він розганяється лише до 80 км/год.

"Їх залишилось в Україні дуже мало, вони є тільки в деяких депо. Це вже історія! На паровозі потрібно більше фізичної сили. Паровоз на вугіллі і їде бригада з трьох осіб, а на електричках – тільки 2 людини. Кочегар подає вугілля з тендера, а далі помічник машиніста закидає і пічку. Тут є що робити", – розповів машиніст ретро-потяга Степан Крижанівський.

Ретро-потяг кататиме усіх охочих під час різдвяних свят.

"19 та 20, 26 та 27 грудня, а з 2 і до 14 січня – щоденно о 13.30 з першого перону головного вокзалу станції Львів вирушатиме у неймовірну подорож паровоз Л-3535, який курсуватиме за маршрутом Львів-Брюховичі-Львів.

Святковий потяг вирушатиме зі Львова о 13:30 год. та прибуватиме у Брюховичі о 13:50 год. Зворотно відправлятиметься о 14:25 год. та прибуватиме до Львова о 14:45 год. Таким чином, тривалість святкової подорожі становитиме 1 год. 15 хвилин. Під час поїздки у вагонах, які святково прикрасили учні Львівської дитячої залізниці,  пасажирів очікують різдвяна атмосфера та прекрасні краєвиди, а на станції Брюховичі юні залізничники організують невеличке театралізоване дійство", - інформує Львівська залізниця на офіційному сайті.

Джерело zaxid.net

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах