У Львові водії маршруток вивішують оголошення: "Пільги лише для учасників АТО"

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові водії маршруток вивішують оголошення: "Пільги лише для учасників АТО"

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові водії маршруток вивішують оголошення: "Пільги лише для учасників АТО"

Транспорт та інфраструктура
19 сiчня 2016 17:05

Допоки чиновники вирішують, кому надавати безкоштовний проїзд у громадському транспорті, деякі перевізники у Львові уже попередили – пільгові перевезення залишаються лише для учасників АТО. Кажуть, усе через те, що держава не виділила відшкодувань за ці поїздки.

Так, у 114-й приміській маршрутці віднедавна з’явились попередження: перевозять лише учасників АТО та членів сімей загиблих. Пасажирам така ідея не до вподоби.

"Деякі водії нічого не говорять, мовчать, а деякі дивляться дуже косо. Як знімуть пільги, то не знаю, що то треба робити, перевертати ті маршрутки. Я користуюсь пільгами: і нагороди, і пільги, і діти війни", – поскаржився пасажир маршрутки, який має пільги, пан Ярослав.

"Я ще ні разу не стикалася з такою поведінкою. Як їду дальше – плачу, як їду зупинку, дві – то не плачу", – розповіла пасажирка пані Марія.

Самі ж водії маршруток кажуть, що підбирають усіх пасажирів, без винятку. "Поки що перевозимо усіх. Ще ніхто з пільговика не взяв грошей. Потім то все мають скасувати, а поки що ні", – розповів водій 114-ї маршрутки пан Володимир. Аналогічно запевнив і водій пан Омелян: "Та возимо всіх, як возили".

За їхніми словами, роздруківки про те, що пільги на проїзд зберігаються лише за учасниками АТО, вони отримали від адміністрації підприємства-перевізника "Транс-Спорт", та це лише попередження, а не "документ" до виконання.

Чи справді водії беруть пільговиків, які не є учасниками АТО, журналісти "24 каналу" перевірили самі. Відтак підтвердилося: люди з посвідченнями заходять і їх ніхто не виганяє.

Перевізники хочуть, аби їм компенсували перевезення пільговиків. У бюджеті обласної ради заклали 15 млн грн на компенсації пільговиків. Проте перевізники бояться, що попри запевнення чиновників, їм так нічого і не дістанеться з компенсацій.

"Із тих 15 млн певна сума коштів повинна бути виділена для автотранспортних підприємств. Але на сьогодні документального підтвердження цьому нема, тож досі керівники транспортних підприємств не знають, яким чином буде здійснюватись компенсація за пільгові перевезення, тому й простежується така ситуація з прийняттям рішень щодо перевезень", – пояснив голова Львівської асоціації перевізників Іван Велійка.

Міські перевізники наразі чекають рішення обласної та Верховної рад. "Наші перевізники чекають рішення, яке буде законним. Якихось самостійних рішень стосовно пільговиків перевізники не прийматимуть", – зазначив керівник міського управління транспорту та зв'язку Віктор Щир.

Усі пільги, які діяли досі, і далі законні. Наприкінці місяця, вже після рішення уряду, львівські перевізники планують зібратись разом, аби обговорити пільгові перевезення.

Львів у новинах: 

На кільцевій дорозі Львова ДТП з трьома легковиками та вантажівкою

У Львові пацієнт поскаржився на лікаря-хабарника: зловмиснику загрожує до 10 років тюрми

На Львівщині посеред вулиці намагались згвалтувати 51-річну жінку

На Львівщині старовинну ратушу продають на OLX (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах