Прямі рейси сільських маршруток до Львова скасують

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Транспорт та інфраструктура
28 сiчня 2016 13:59

Львівська облдержадміністрація змінить схему міжміських та приміських маршрутів. Зокрема, планується скасувати пряме сполучення обласного центру з селами та підвищити якість перевезення з райцентрів до Львова.

Як розповів ZAXID.NET в.о. директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА Роман Кокотайло, до 1 травня облдержадміністрація спільно з профільними депутатами облради, науковцями "Львівської політехніки" та представниками громадськості розробить Концепцію розвитку пасажирських перевезень автотранспортом у Львівській області.

За словами Кокотайла, концепція передбачатиме зміну сполучення Львова з іншими населеними пунктами області. Планується, що зі Львова до районних центрів їздитимуть великі комфортабельні автобуси. Таку умову ЛОДА висуватиме перевізникам під час проведення конкурсів на обслуговування маршрутів.

Натомість прямі маршрутки зі Львова до невеликих сіл та селищ скасують. Тобто аби доїхати до Львова, мешканці сіл спочатку їхатимуть до райцентрів, а там пересідатимуть на автобуси до обласного центру.

Крім того, планують прибрати маршрути, які дублюють один одного. Кокотайло також припустив, що нова концепція передбачатиме і запровадження нових маршрутів, однак яких саме, поки не відомо.

Усього зараз на маршрутах у Львівській області працюють близько 1400 автобусів, які належать 66-м перевізникам.

Нагадаємо, 26 січня депутати Львівської облради ухвалили рішення, яким зобов’язали ЛОДА розробити та винести на затвердження ЛОР Концепцію розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській області на 2016 – 2020 роки. Крім того, облрада дозволила приміським маршруткам низки напрямків заїжджати на автостанцію біля залізничного вокзалу.

Крім того, до 15 лютого 2016 року ЛОДА має оголосити конкурс на приміські та міжміські внутрішньообласні маршрути, на яких закінчився термін дії договорів. Конкурс буде оголошений на дійсні маршрути, які після запровадження концепції, імовірно, будуть коригувати.

Львів у новинах:

Стало відомо наскільки зросте ціна на парковку у Львові

Скільки коштуватиме проїзд у новому електробусі

Львів'янину на замітку: де тепер водіям проходити медогляд

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах