У Львові водії ігнорують прохання влади возити пільговиків

фото з сайту lviv.depo.ua

фото з сайту lviv.depo.ua

Транспорт та інфраструктура
08 лютого 2016 10:51

Попри прохання керівництва Львівської ОДА, водії маршруток у Львові відмовляються возити безкоштовно пенсіонерів та інших пільговиків.

Зокрема, сьогодні, 8 лютого, до  ІА ZIK звернулися пільговики, які їздять маршруткою №33. Вони розповіли, що водії відмовляли у безоплатному проїзді пенсіонерам. Шофери просять пільговиків, сплачувати 4 грн за проїзд, посилаючись на якийсь невідомий документ.

 ІА ZIK звернувся за поясненням щодо цього випадку до Львівської міськради.

Нагадаємо, керівництво Львівської облдержадміністрації закликало автомобільних перевізників на приміських та міжміських маршрутах забезпечити пільговикам безкоштовний проїзд.

Як розповіла заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, у Верховній Раді України вже зареєстрований законопроект, який передбачає виділення коштів на компенсацію за перевезення пільговиків. Для Львівщини у документі передбачено більше як 87 мільйонів гривень.

У Львівській облраді 26 січня заслухали  звіт робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у сфері автоперевезень на Львівщині. Відповідно до рішення, приміські та міжміські (у межах Львівщини) маршрутки не потрібно виселяти на околиці Львова. Крім того, одним із пунктів документа перевізників зобов’язали возити безкоштовно всі пільгові категорії громадян.

На сторінці у Facebook ЛОО ВГО "Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників" йшлося про те, що керівникам АТП в межах Львівської області рекомендуватимуть із 8 лютого до 1 квітня возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів. Інші пільговики повинні будуть платити за проїзд.

Водночас зауважимо, у бюджеті Львова на 2016 рік закладено 43 млн грн на компенсацію за пільговий проїзд у громадському транспорті, незважаючи на те, що у Держбюджеті на той момент не було передбачено цього.

Львів у новинах:

Дізнайся кому: перевізники Львова та області обмежать пільговий проїзд

У Львові водії маршруток вивішують оголошення: "Пільги лише для учасників АТО"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах