Львів отримає новий тролейбусний маршрут

Фото взято з сайту trucks.autocentre.ua

Фото взято з сайту trucks.autocentre.ua

Транспорт та інфраструктура
09 лютого 2016 14:41

В 2016 році у Львові заплановано проведення нового тролейбусного маршруту через мікрорайон Сихів.

Мова йде про тролейбусний маршрут №2, який планують продовжити від перехрестя вулиць Стрийська-Наукова через вул. Хуторівка до кінотеатру ім. Довженка і з’єднати з тролейбусним маршрутом №25, кінцева якого знаходиться на Санта-Барбарі. В зворотньому напрямку цей тролейбус проходитиме через нову розв’язку на мості на вул. Хуторівка, яку зараз будують.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, на це в бюджеті розвитку Львова передбачили 6-7 млн. грн, однак все залежить від того, чи приймуть відповідне рішення депутати Львівської міської ради. Відтак поки жодних дат початку та завершення робіт чиновник не назвав.

Нагадаємо, що станом на початок лютого 2016 року тролейбус №2 курсує за маршрутом вул. Степана Бандери - вул. Тургенєва (назад вул. Антоновича) - вул. Кульпарківська - вул. Наукова - вул. Стрийська. Через будівельні роботи у сквері святого Юра тролейбус не доїжджає до своєї попередньої кінцевої біля університету ім. І. Франка.

Окрім тролейбусного маршруту №2, в управлінні транспорту хотіли б продовжити ще дві тролейбусні лінії в 2016 році. Перша з них – від Автовокзалу на вул. Стрийській до ТРЦ "Кінг-Крос Леополіс". Зараз до Автовокзалу курсують тролейбуси № 3 та 25. Другий тролейбусний маршрут, який планують продовжити - №9. Однак це станеться за умови, що цьогоріч буде здійснено будівництво вул. Ряшівської. В бюджеті розвитку на цю вулицю на ділянці від вул. Є. Патона до вул. Кульпарківської з транспортними розв'язками хочуть закласти 200 млн. грн.

Рішення про виділення необхідних коштів (або відхилення цих пропозицій) з бюджету розвитку Львова буде розглядатися 11 лютого на сесії Львівської міської ради.

Львів у новинах: 

Проблемне перехрестя у Львові підсвітили і поставили дорожні знаки

У Львові зупинили будівництво ще однієї новобудови

На свій день народження львів'янка влаштувала частування цукерками в трамваї

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах