Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова

Фото взято з сайту atn.ua

Фото взято з сайту atn.ua

Транспорт та інфраструктура
03 березня 2016 16:45

Цього року у Львові заплановано відремонтувати одразу декілька вулиць. Серед них і вулиця Садова. Tvoemisto.tv дізнавалися, чому саме цю вулицю обрали для ремонту, що саме там буде зроблено, та коли львів'яни зможуть проїхатись та пройтись по ній.

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

Фото: alex-shutyuk.livejournal.com


Чому саме ця вулиця?


Ремонт вулиць у Львові визначається тим, наскільки ця вулиця є зношена, а також наскільки вона активно використовується у місті. Як розповів начальник відділу "Інститут стійких транспортних систем", депутат Львівської міської ради Олег Шмід, те, що ця вулиця потрапила в перелік об’єктів, ремонт яких буде здійснюватися у 2016 році, було зумовлено її нефункціональністю.

"Ця вулиця в аварійному стані, і вона ненормована. Там порушені всі норми ДАБІ і безпеки. Вона завузька, так ще й по середині стоїть делініатор. На ній немає місць паркування, і вона не служить мешканцям", – зазначив Олег Шмід.


Що планують зробити?


Нова дорожня частина

Зокрема, планується розширення проїжджої частини на метр до нормативної ширини та повна заміна дорожнього покриття, оскільки розміри дороги створювали труднощі для проїзду автомобілів.

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова фото

Місця для паркування

Ситуацію з паркуванням планується вирішити за допомогою створення 87 паркомісць вздовж усієї вулиці. Десята частина з них буде для людей з особливими потребами.

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова фото 1

Підвищене перехрестя

Для зниження швидкості руху автомобілів та уникнення аварійності на перехресті поблизу будинку №20а планується облаштувати підвищене перехрестя, де дорожнє покриття піднімається на 15 см над загальним рівнем дороги. Цей прийом доволі широко використовується в європейських країнах.

Для її будівництва запланували і мережу дощоприймачів, щоб вода не збиралась поблизу перехрестя, а саме підвищення не виконувало роль греблі.

Такі підвищенні перехрестя можуть з’явитися і на інших вулицях Львова. Однак, це поки в планах, беж жодних конкретних місць. Як зазначив Олег Шмід, це перехрестя буде певним експериментом для Львова.

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова фото 2

Велодоріжки

Вздовж усієї вулиці заплановано будівництво транзитних велодоріжок, а також оновлення тротуарів.

Громадський простір для мешканців

"Мешканці вулиці біля своїх будинків отримають громадський простір, куди зможуть заїжджати автомобілі (для доставки товару), але його дизайн буде розроблений таким чином, що автомобілі там будуть виглядати, як гості. Це буде територія спільного користування, де домінуватимуть люди", – пообіцяв Олег Шмід.

На вулиці облаштують пологі з’їзди та заїзди на тротуар та пішохідні переходи. Це має полегшити пересування для людей із особливими потребами. 

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться вулиця Садова фото 3


Скільки коштуватиме ремонт і коли його зроблять?


На ремонт вул. Садової в бюджеті розвитку Львова передбачили 9 млн грн.

Щодо термінів виконання робіт, то станом на початок березня є передпроектні пропозиції щодо ремонту вулиці. Робочий проект має бути зроблений до кінця березня. Потім відбуватимуться тендерні процедури: оголошення тендеру, проведення тендеру не раніше ніж через місяць, 20 днів на підписання угоди з переможцем. Будівельні роботи можуть розпочатися наприкінці травня. Очікується, що роботи будуть виконуватися в літній період, до вересня.

Слід зазначити, що до недавнього часу на вул. Садовій знаходився візовий центр, який згодом перенесли в ТРЦ "Форум Львів". Зараз же на цій вул. розташований головний офіс ІТ-комапнії "SoftServe" та занедбані приміщення колишнього заводу.

Львів у новинах:

У Львові в немовляти діагностували туберкульозний менінгіт: вакцини відсутні вже рік 

З ТЦ "Форум Львів" знову евакуюють людей 

Чемпіонат світу з шахів у Львові: де сьогодні дивитися онлайн-трансляцію

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах