Wi-Fi, "кишені" для зупинок і тактильна плитка: якою буде вулиця Бандери

Новина - Транспорт та інфраструктура - Wi-Fi, "кишені" для зупинок і тактильна плитка: якою буде вулиця Бандери

Новина - Транспорт та інфраструктура - Wi-Fi, "кишені" для зупинок і тактильна плитка: якою буде вулиця Бандери

Транспорт та інфраструктура
06 квiтня 2016 14:24

1 квітня в рамках проекту "Вулиця для всіх", який реалізовує Інститут міста, відбулась перша відкрита зустріч із мешканцями та користувачами вул. С. Бандери. У ході зустрічі учасники мали змогу дізнатись більше про проект та отримати відповіді на свої запитання від головного архітектора міста Юліана Чаплінського.

66270600

Цільовою аудиторією зустрічі були мешканці вулиці. Серед зацікавлених проектом були також студенти, експерти з питань містобудування, активісти та представники установ, що розташовані по вулиці Бандери. Під час роботи в групах, учасники зустрічі мали змогу висловити свої думки стосовно проблем вулиці та побажання щодо того, що варто зберегти чи змінити під час реконструкції.

1371784

Серед основних проблем учасники зустрічі назвали стихійне паркування, поганий стан пішохідної частини та дорожнього покриття і, як наслідок, сповільнення транспортного руху та ускладнений рух для велосипедистів, МАФи, розташовані по вулиці, якість громадських просторів та ін. Серед позитивних характеристик вулиці учасники виокремили широку пішохідну зону, насиченість вулиці архітектурними пам’ятками, зручне розташування вулиці в плані транспортного сполучення, наявність озеленення.

42339003

Окрім вирішення згаданих проблем, після реконструкції учасники хотіли б бачити більше пішохідних переходів, так звані "кишені" для зупинок громадського транспорту, Wi-Fi у громадських зонах, клумби, які б відмежовували між пішохідною і проїжджою зонами, а також замощення тротуару та пішохідних переходів в один рівень, тактильну плитку та краще освітлення вулиці. Також, переважна більшість учасників зустрічі хотіла б позбутись огорожі літніх кафе на пішохідній частині, приямків громадських закладів, стихійного ринку біля церкви св. Ольги та Єлизавети, а також паркану довкола головного корпусу Львівської Політехніки. Окрему увагу учасники звернули на шум від транспорту, вигляд вивісок, надмірну кількість рекламних щитів та недостатню кількість урн для сміття і висловили бажання інтегрувати зелену зону Львівської Політехніки з вулицею Бандери. Усі напрацювання користувачів вул. С.Бандери передадуть проектантам проекту для розробки компромісного рішення із урахуванням інтересів усіх груп користувачів вулиці, інформує lviv.com.

Читайте також: 

Готуйся до фотосесій: Львів "вибухнув" квітами на деревах (фоторепортаж)

У Львові ще декілька двориків привели до ладу та замостили бруківкою

Диван почекає: як розважитись у Львові на цьому тижні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах