На яких львівських вулицях обмежать швидкість: адреси

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Транспорт та інфраструктура
08 квiтня 2016 15:29

У спальних районах Львова, де немає інтенсивного транзитного руху автомобілів, вирішили облаштувати "вулиці заспокоєного руху", які в першу чергу, призначені для мешканців навколишніх будинків. За задумом авторів проекту, автомобілі на таких вулицях мають почуватися "гостями", а швидкість їх руху має бути обмежена 20 км/год. Перша така вулиця у Львові вже запроектована. Це вул. Корейська-Зубрицького. На черзі – інші. Tvoemisto.tv дізналося, де ще у місті облаштують в такий спосіб вулиці.

Як розповів начальник "Інституту стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор" Олег Шмід, вулиця Корейська перебувала у титульних списках, які Личаківська районна адміністрація подала на ремонт в 2016 році. Відтак було запропоновано її облаштувати як вулицю заспокоєного руху. Тут не передбачено облаштування тротуарів, однак саме пішоходи тут матимуть перевагу над автомобілями. На вулиці буде обмежено швидкість авто до 20 км/год, також тут встановлено три пари шикан (виступи на проїжджу частину, які змушують водія їхати зигзагами). Вулиця не є транзитною, і більшість будинків на ній – приватні особняки. За схожим принципом шикани облаштовані на вул. Ужгородській.

Згодом такі ідеї можуть бути втілені і на інших вулицях у Львові. Мова йде про вулиці Дріжджову, Вербову, Шкільну та, можливо, Татарбунарську. Як зазначив Олег Шмід, не обов’язково що вони будуть облаштовані за зразком вул. Корейської, однак кожна з них має бути вулицею заспокоєного руху. Жодна з цих вулиць не є транзитною.

Окрім названих вулиць, ІСТС долучили до проектування громадського простору між вул. В. Великого і Тролейбусною.В травні там мають розпочатися роботи. Також проектуватимуть тротуар та велодоріжку на вул. Сихівській.

"Ми також плануємо, але ще не домовилися, проектувати вул. Б. Хмельницького на ділянці від вул. Опришківської до вул. Липинського. Та плануємо проектувати велодоріжку на вул. кн. Ольги від вулиць Сахарова до Наукової", – розповів Олег Шмід.

Львів у новинах:

У Львові тролейбуси "заговорять" (відео)

Завтра у центрі Львова перекриватимуть рух транспорту: деталі 

По Львову колоною проїдуть байкери

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах