Передумали: на Львівщині і надалі будуть перевозити пільговиків

Новина - Транспорт та інфраструктура - Передумали: на Львівщині і надалі будуть перевозити пільговиків

Новина - Транспорт та інфраструктура - Передумали: на Львівщині і надалі будуть перевозити пільговиків

Транспорт та інфраструктура
13 квiтня 2016 17:30

На Львівщині за безкоштовний проїзд у громадському транспорті пільговиків заплатять з обласного бюджету. Про це 13 квітня на спільній нараді домовилися перевізники та представники облради й ОДА, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Відтак він запевнив, що з 15 квітня перевізники не обмежуватимуть пільговиків у праві на безкоштовний проїзд, як це обіцяли раніше.

"Сьогодні ми попередимо всіх перевізників. Прийняли рішення, що протягом тижня будуть оформлені договори на пільгові перевезення, в яких мають бути вказані обсяги цих перевезень. Облдержадміністрація підпише ці договори і нас запевнили, що найближчим часом з обласного бюджету виділять гроші на компенсацію транспортним підприємствам пільгових перевезень. Це має бути 25 млн грн на 2016 рік. Паралельно ми домовилися, що спільно з ОДА будемо звертатися в Київ і просити, аби нам у вигляді експерименту дозволили запровадити систему адресної грошової допомоги", – повідомив Іван Велійка.

Від початку року держава повністю перестала відшкодовувати втрати за перезення пільговиків. В Асоціації перевізників Львівщини заявляють, що за три з половиною місяці їм заборгували близько 8 млн грн.

Нагадаємо, днями голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Юрій Кривенко повідомив, що з 15 квітня пільговий проїзд зберігатиметься лише для учасників АТО, членів родин загиблих учасників АТО та інвалідів І групи. Решті ж пільговиків доведеться платити за поїздку 50% від вартості квитка.

Захід

У Львові маршрутки "заговорять"

У Львові маршрутка № 54 змінить кінцеву зупинку

Дізнайся: як цьогоріч оновлять громадський транспорт у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах