Львів'яни дізнаватимуться про рух транспорту через QR-коди

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Транспорт та інфраструктура
21 квiтня 2016 12:02

На зупинках громадського транспорту у Львові розмістять наліпки з персональним QR-кодом та номером, зчитавши які за допомогою смартфонів, пасажири зможуть отримати необхідну інформацію про час прибуття транспорту.

Наліпки планують розмістити активісти кампанії двох громадських об'єднань,  повідомили в медіавідділі , інформує zaxid.net.

"Львів – місто, яке активно впроваджує інформаційні технології у різні сфери життя, не виключенням є також інформування про транспорт. Стратегічний план розвитку міста передбачає поступово облаштовувати на зупинках  електронні табло з інформуванням про час очікування транспорту. В той же час, враховуючи затратність такого підходу, пропонуємо тимчасове рішення з використанням смартфонів й мобільного інтернету", – йдеться в депутатському зверненні.

Депутат запропонував розмістити спеціальні наліпки із назвою, персональним QR-кодом та номером зупинки.

Львів'яни дізнаватимуться про рух транспорту через QR-коди фото

"Щоб отримати інформацію, за скільки хвилин приїде автобус, трамвай чи тролейбус,  достатньо зчитати QR-код або ввести вказаний на наліпці номер на сайті lad.lviv.ua. Таким чином, ми створили тимчасовий дешевший  аналог електронних табло", – розповів один із розробників ініціативи Мирослав Голяк.

Усі роботи щодо інформаційного ресурсу lad.lviv.ua виконують активісти кампанії "Комфортне місто" на волонтерських засадах.

У подальшому планується запровадити можливість отримання графіку на мобільний телефон за допомогою смс-повідомлення. Це дозволить користуватися послугою з будь-якого телефону, а не лише зі смартфонів з доступом до інтернету.

Такі наліпки мають стати тимчасовим аналогом майбутніх електронних табло, які до кінця 2016 року планують встановити на зупинках громадського транспорту. 

Нагадаємо, у Львові планують до 2018 року впровадити електронний квиток. Для цього ЄБРР надасть Львову кредит.

Львів у новинах:

У Львові придумали, як розгрузити центр від заторів

Стало відомо скільки кілометрів автодоріг відремонтують на Львівщині

У Львові відкривають для проїзду дорогу біля собору святого Юра

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах