Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото)

Транспорт та інфраструктура
24 травня 2016 17:31

У майбутньому парку духовної культури імені Івана Павла II стартували роботи. Зараз тут завершують облаштування плиткою центральної доріжки – від вул. Лісної до вул. Хоткевича – шириною близько 4,5 м. Також біля вул. Хоткевича необхідно ще облаштувати сходи. Наступний етап – зробити вздовж доріжки освітлення та встановити лавочки, однак на це необхідно ще 2,2 млн грн. Сьогодні проведення робіт проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий.

Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото

"Пригадую, як багато років тому була спроба започаткувати сквер Івана Павла ІІ. Не всі ті спроби були вдалими. Приїхав Блаженійший кардинал Любомир Гузар, благословив, посадили дерева і з цього з’явився сквер біля церкви. Ми на цьому не зупинились. Сьогодні ми маємо амбітну мету – збудувати великий парк імені Івана Павла ІІ. Цей парк буде мати 48 га в першому етапі. В цьому році ми замощуємо доріжки, також тут будуть велодоріжки, буде достатньо якісна інфраструктура – лавочки, освітлення. Я маю таку ідею, щоб мешканці Сихова, і взагалі Львова, долучались, наприклад, і могли мати можливість тут свої іменні лавочки. Я готовий виступити ініціатором – наша родина готова придбати одну лавочку і подарувати її для цього парку. Так кожен може зробити. Чи з дня народження зробити такий подарунок, чи з дня одруження. Це було б дуже корисно. Така традиція є в багатьох країнах світу. Я би хотів, щоб цей парк був сприйнятий як наш спільний парк, щоб ми його любили. Оскільки він є дуже великий, дуже важливо, щоб самі мешканці, які тут живуть, які будуть гуляти тут, його доглядали, щоб ніхто не пробував щось поламати. Мені приємно, що навіть під час мощення тих доріжок ми не руйнуємо жодного дерева. Так робиться вся робота, щоб обходити дерева, щоб зелень мала можливість бути прикрасою", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото 1

Як повідомляє керівник Сихівської РА Ірина Маруняк, роботи з облаштування парку стартували у березні. Це – лише перша черга розробленого торік проекту, реалізація якої передбачає використання близько 5,6 млн грн. На виконання цих робіт замовник ЛКП "Зелений Львів" цього року отримав 1,650 млн грн, а торік – 1,176 млн грн. За актами виконаних робіт використано уже 1,730 млн грн.

Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото 2

"Цього року необхідно прокласти ще 1 перпендикулярну до центральної доріжку та збудувати радіальні доріжки під Хресну дорогу", – зазначає Ірина Маруняк.

Нагадаємо, проект зі створення парку духовної культури ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІ передбачає комплекс заходів: будівництво за Церквою Катехитичної школи; будівництво за Катехитичною школою Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 м); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА).

Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото 3

Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років. Лісопарк має площу 98 га.

Це буде перший парк духовної культури в Україні. Хресна Дорога буде східнохристиянського обряду, матиме тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні будуть розміщені мобільні кав’ярні. На площі понад 40 га буде розміщено мінімум 4 громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде щонайменше 8 входів, а пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини. На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами.

Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото 4Фонтани, тактильне покриття, велопрокат: у Львові почали облаштування парку на Сихові (фото) фото 5

Львів у новинах: 

Львів потрапив у ТОП-5 міст світу, які варто відвідати цього літа 

Якою буде погода у Львові на цьому тижні 

Перший веловагон у потязі "Львів-Мукачево": розклад, вартість (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах