У міських маршрутках з'являться схеми руху з історією львівських вулиць

фото з сайту: inlviv.in.ua

фото з сайту: inlviv.in.ua

Транспорт та інфраструктура
01 червня 2016 10:04

У львівських маршрутках розмістять схеми руху, що знайомитимуть пасажирів з історією вулиць, якими курсує той чи інший автобус. Таку схему руху вирішили впровадити перевізники  на маршрутах, які вони обслуговують, повідомляє galinfo.com.ua.

"У нас з’явилася ідея не просто інформувати львів’ян про маршрути руху автобусів, але й разом з тим "розповідати" про походження назв та короткі історичні факти про вулиці, якими курсують автобуси, – пояснив директор підприємства "Успіх БМ" Юрій Мельник. – Це буде цікаво і для мешканців Львова, і для гостей з інших міст".

До розробки схеми маршрутів долучилися історики та краєзнавці. Вже зібрано інформацію для кількох автобусних маршрутів, і цього літа звичні схеми руху доповнять "історичними маршрутами". Їх розмістять в салонах автобусів.

"Зараз ми працюємо над втіленням цієї ідеї. Але вже найближчим часом будемо готові показати результат. Переконані, що це також матиме позитивне значення і для школярів та молоді, які, наприклад, дорогою до школи більше дізнаватимуться про своє місто, про свою вулицю", – додав керівник підприємства "Фіакр-Львів" Степан Коцан.

Перевізники також зазначають, що подібними ініціативами прагнуть зробити звичайну поїздку в громадському транспорті корисною: "Зараз є багато проблем у сфері громадського транспорту, що стосуються якості транспорту та обслуговування. У міру можливостей, ми ці проблеми вирішуємо. Разом з тим, хочеться, щоб щоденне користування міським транспортом було не лише необхідністю, але й пізнавальним та корисним", – підкреслив Юрій Мельник.

Львів у новинах:

У Львові змінюється схема руху на одній з центральних вулиць (схема)

Будь в курсі: від сьогодні вулицю Городоцьку у Львові перекрили для транспорту 

В ДТП у Львові загинула 6-річна дитина

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах