Де у Львові курсуватиме оновлений трамвай "Татра"

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де у Львові курсуватиме оновлений трамвай "Татра"

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де у Львові курсуватиме оновлений трамвай "Татра"

Транспорт та інфраструктура
15 червня 2016 17:15

Модернізований трамвай Tatra курсуватиме у Львові з наступного тижня. Оновлений трамвай поки що курсує в тестовому режимі – без пасажирів. 

У трамваї Tatra 1984 року випуску встановили затемнені панорамні вікна, відремонтували електрику та салони. Обшивку зробили з композитних панелей жовтого кольору, щоб трамвай був схожим на нові "Електрони". Ремонт планували завершити до початку травня, однак роботи затягнулися через те, що "Львівелектротранс" очікував на поставку панорамних вікон.

Де у Львові курсуватиме оновлений трамвай "Татра" фото

Силами електротранспортного підприємства відновлюють ще один трамвай та один тролейбус.

У ЛКП "Львівелектротранс" зазначають, що вагон №1053, який ремонтна бригада комунального підприємства відновила фактично з руїн, вийде на маршрут наступного тижня. За цей час ще мають встановити кондиціонер у кабіні водія. Дизайн оновленого трамвая розробили фахівці "Львівелектротрансу".

"Цю роботу виконувало 5-6 працівників впродовж 1,5 місяця. За умови фінансування можна відновити увесь парк трамваїв, які сьогодні вважають металобрухтом, і в такий спосіб поліпшити стан рухомого складу трамваїв у Львові.

Вартість реконструкції трамвая – понад 500 тис. грн. Але слід розуміти, що левова частка вартості реконструкції – ремонт візків, адже це силовий агрегат, який несе на собі вагон і тягне вагон по колії", – зазначив директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович. Зараз вирішується, де саме курсуватиме новий трамвай. Вірогідно, що це будуть маршрути №№1, 2, 3 або 9.

Цього року відремонтувати в такий спосіб хочуть щонайменше 4 трамваї. "А в наступному році, якщо буде фінансування, ми зможемо забезпечити роботи 3-4 ремонтних бригад і за 1,5 місяця робити 3-4 трамваї. Це буде доволі висока продуктивність", – додав Михайло Сидорович.

Начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир зазначив, що оновлення потребують усі трамвайні маршрути міста. Середній вік міського електротранспорту – 29,5 року разом з трамваями "Електрон". Без "Електронів" – понад 30 років. "Цей варіант, який сьогодні зробив своїми силами "Львівелектротранс", показує, що ми власними силами за 1-1,5 року можемо зробити більш привабливим рухомий склад трамваїв і тролейбусів у місті. За умови, звичайно, стабільного фінансування", – сказав Віктор Щир.

Він додав, що зараз спільно з "Львівелектротранс" шукають технічне рішення зробити низькопідлогову вставку в трамвай КТ-4. "Тоді трамвай буде довшим на 5 м і матиме одну низькопідлогову секцію, щоб люди з обмеженими можливостями могли ним скористатися", – сказав Віктор Щир.

Львів у новинах:

Вакарчук прогулявся Львовом й послухав вуличних музикантів (відео)

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

У Львові на місяць припиняють курсувати тролейбуси на двох маршрутах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах