У Львові створили карту громадських просторів

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові створили карту громадських просторів

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові створили карту громадських просторів

Транспорт та інфраструктура
16 червня 2016 17:18

У рамках проекту "Майстерня міста" управління архітектури Львівської міськради презентувало мапу із облаштування громадських просторів у Львові. Так на карті зображені громадські просторі, які впродовж попередніх двох років вже облаштували, а також ті, які тільки планують облаштувати чи реконструювати.

Як розповіла ZAXID.NET очільниця управління адміністрування,будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР Олександра Сладкова, за попередні два роки Львівська міська рада шість громадських просторів. Це зокрема реконструкція вулиці Курбаса, площі Галицької, скверів на вул. Б. Хмельницького і Садовій та озеленення вулиць Городоцької і Чорновола.

У Львові створили карту громадських просторів фото

На стадії розроблення проектів та реалізації проектів є одинадцять громадських просторів. Зокрема зараз реконструюють площу Митну та просп. Червоної Калини.

Також у цьому році мають облаштувати сквери біля цирку та на вул. Японській, зробити невеличкі громадські простори на вул. Дорошенка, Трильовського  і Снопківській.

У Львові створили карту громадських просторів фото 1

Крім цього, у мерії планую реконструювати сквер на вул. Зеленій, 385.

"Тут довкола храму є невеличка площа. Мешканці сильно просили зробити там спортивний майданчик. Церква ж хоче зробити паркову для вірян. Ми намагаємось поєднати це і ще поставити кілька невеличких лавочок", - пояснила Олександра Сладкова.

У Львові створили карту громадських просторів фото 2

Ще один сквер планують облаштувати на вул. Зубрівській. Там також облаштовують невеличкий сквер довкола церкви.

"Мешканці хочуть, аби там було мощення різних видів – бруковане та із резиновими вставками. Відверто сказати, я не впевнена,чи міська рада зможе закупити таке дороге покриття, але ми будемо шукати можливості", - додала очільниця управління.

Також цьогоріч планують озеленити вулицю Стрийську. Дерева хочуть висадити між зустрічними смугами руху від заїзду у місто до перехрестя вулиць Стрийська – Наукова.

За словами Сладкової, до кінця цього року мають завершити всі одинадцять запланованих облаштувань громадських просторів. На це із міського бюджету розвитку виділили близько 30 млн грн. Для порівняння минулого року депутати виділили всього 5 млн грн на благоустрій. 

Львів у новинах:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

У Львові на місяць припиняють курсувати тролейбуси на двох маршрутах

На вихідних Львовом бігатимуть лікарі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах