У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою

Транспорт та інфраструктура
24 червня 2016 15:49

У Львові на місці колишнього кільця трамвая №4 на вул. Снопківській планують облаштувати громадський простір з лавочками та LED-підсвіткою.

Як розповіла ZAXID.NET начальниця управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міськради Олександра Сладкова, до міськради звернувся львівський дизайнер Олег Мочалкін і запропонував розробити для міста проект з облаштування громадського простору на вул. Снопківській. 

Сладкова зазначила, що поблизу вже триває оновлення скверу між вулицями Свєнціцького та Снопківською, проте ділянка, на якій раніше було трамвайне кільце, лишилася невпорядкованою. Тож в управління розвитку інфраструктури допомогли львів’янину доопрацювати проект, а співробітник департаменту розвитку Львівської міськради Олександр Шутюк оприлюднив візуалізації проекту у своєму блозі, аби з'ясувати, чи подобається львів'янам таке облаштування громадського простору.

Згідно з проектом, на невеликій ділянці на місці колишнього трамвайного кільця, яке вже демонтували, мають замостити пішохідну доріжку, а навколо неї встановити лавочки та ліхтарі. 

У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою фото

План облаштування громадського простору на місці трамвайного кільця

Крім того, щоб зберегти згадку про трамвайну колію, яка була на цьому місці раніше, на доріжці планують прокласти лінії плиткою іншого кольору або бруківкою з LED-підсвіткою. Однак, чи вдасться зробити LED-бруківку, залежатиме від того, скільки коштів виділять на реалізацію проекту.

У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою фото 1

LED-бруківка має імітувати трамвайну колію, яка була на цьому місці раніше

Збоку від доріжки передбачене встановлення  прозорого стенду із силуетом костелу, який планували збудувати поляки на вул. Стуса, але не добудували через початок Другої світової війни.

У Львові з'явиться громадський простір із LED-підсвіткою фото 2

Прозорий стенд із контурами незбудованого костелу

Плиту, яка встановлена на цій діляці в пам'ять про депортацію українців з Польщі, залишать. Крім того, проектом передбачено, що в подальшому на місці плити може бути встановлений пам’ятник.

За словами Олександри Сладкової, наразі коштів на облаштування цього простору у бюджеті міста ще немає, відтак не відомі і точні терміни початку та завершення робіт. Разом з тим зазначимо, що після завершення першого півріччя міська рада вноситиме правки до бюджету міста.

Читайте ще новини Львова:

В’їзд в центр Львова стане платним

Cім'ї загиблих в Грибовичах рятувальників одержать житло 

З Польщі до Львова прибув перший авіарейс 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах