Міжнародна дорога Via Carpatia проходитиме через Львів та Київ (візуалізація)

Фото взято з сайту susanin.udm.ru

Фото взято з сайту susanin.udm.ru

Транспорт та інфраструктура
29 червня 2016 16:53

У березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia ("Карпатський шлях"). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України. Tvoemisto.tv дізнавалося, на якому етапі реалізація цього проекту та через які українські міста проходитиме нова магістраль.

фото: karpatskijobjektiv.com

Via Carpatia – транспортна магістраль, яка має з’єднати всю Європу – з півночі на південь. Кінцевими пунктами маршруту стануть місто Клайпеда в Литві та місто Салоніки в Греції. Поява такої мережі доріг змінить популярне сьогодні правило: прокладання шляхів здебільшого зі сходу на захід Європи.

У 2010 році ідея коридору Via Carpatia полягала у з’єднанні країн Східної Європи – членів ЄС. Нині постало питання щодо необхідності продовження коридору (відгалужень) також і на територію України, – повідомляє сайт Міністерства інфраструктури. 3 березня 2016 року Декларацію "THE LANCUT DECLARATION – II" про наміри спільно будувати магістраль підписали делегати з семи країн: Угорщини, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Туреччини та України.

Міжнародна дорога Via Carpatia проходитиме через Львів та Київ (візуалізація) фото

Згідно з документом, по території України магістраль проходитиме через населені пункти: Львів, Мостиська, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Ягодин, Рівне, Житомир, Вінниця, Коростень, Умань, Одеса, Київ.

Міжнародна дорога Via Carpatia проходитиме через Львів та Київ (візуалізація) фото 1

Візуалізацію надав Роман Кокотайло

Як пояснив Роман Кокотайло, начальник управління дорожнього господарства та інфраструктури Львівської ОДА, поки що підписана декларація є лише "документом про наміри".

"Країни задекларували, що це потрібно робити. Також вони погодилися, що Україна буде своєрідним логістичним центром: з’єднає північну та південну частини Європи", – розповів Роман Кокотайло. Наступним кроком, за його словами, має бути повторне зібрання представників різних країн та обговорення подальших конкретних дій. Дата проведення цієї зустрічі поки що невідома.

"Зараз польською стороною опрацьовується питання щодо приєднання до цієї Декларації Республіки Болгарії та Греції, а також щодо створення спільної робочої групи з метою визначення подальших кроків для реалізації цілей Декларації. Передбачається залучення коштів міжнародних фінансових організацій та інструменту об’єднання Європи (CEF). Загальну протяжність і вартість будівництва визначать після розробки відповідного техніко-економічного обґрунтування", – відповів на інформаційний запит  в.о. міністра інфраструктури Євген Кравцов.

Раніше міністр інфраструктури і розвитку Польщі Анджей Адамчик заявив, що сьогодні всі країни хочуть будувати спільний шлях через Європу. Він також зазначив, що вартість одного кілометра дороги не перевищить середнього показника по Європі. За словами міністра Адамчика, всі країни, які беруть участь в проекті, мають намір зайнятися пошуком коштів на його реалізацію. 

Додамо, що у 2012 році проект магістралі не передбачав відгалудження на територію України та виглядав так:

Міжнародна дорога Via Carpatia проходитиме через Львів та Київ (візуалізація) фото 2

Джерело: www.eesc.europa.eu

 

Читайте ще новини Львова:

Невідомий Львів: індустріальна краса Підзамче (фото)

На Львівщині НП: розлючений лев пошматував двох чоловіків

З липня деякі трамваї Львова змінюють маршрут: деталі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах