На проблемному перехресті у Львові зроблять розв'язку

фото з сайту tvoemisto.tv

фото з сайту tvoemisto.tv

Транспорт та інфраструктура
01 липня 2016 16:11

Перехрестя вулиць Сахарова–Коперника–Нечуя-Левицького–Вітовського–Героїв Майдану львівські водії називають одним із найнезручніших для проїзду. Нині готують проект його реконструкції. Про це йшлося під час зустрічі "Проблемні ділянки доріг у Львові: як зменшити кількість ДТП", організованій дискусійною платформою "Твоє місто Львів".

Як розповіли Tvoemisto.tv інструктори Автошколи водійської майстерності "REGA" Олег Грицай, Олександр Сагайдак та Олег Пилат, проблемою цього перехрестя є неякісна дорога, відсутність розмітки та постійні затори. За словами інструкторів, на цьому перехресті водії, які їдуть з вул. Коперника на вул. Героїв Майдану, часто порушують правила: обганяють інші авто або перетинають зустрічну смугу; не пропускають тих, хто їде з вул. Сахарова на вул. Коперника.

"Це перехрестя справді є складним. Його геометрія не дозволяє там нормально організувати рух, – розповів під час дискусії Костянтин Баранюк, спеціаліст управління транспорту та зв’язку ЛМР. – Там перетинається багато транспортних потоків, а перехрестя – куце і проблемне".

На проблемному перехресті у Львові зроблять розв'язку фото

На проблемному перехресті у Львові зроблять розв'язку фото 1

 

Як зазначив під час дискусії Ігор Могила, провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор", зараз готується проект реконструкції цього перехрестя. "Воно буде не круглим, а овальним, оскільки конфігурація цього перехрестя є непростою. Його складність у тому, що там є трамвайний рух, – пояснив Ігор Могила. – Тут плануємо зробити маршрути у напрямку вулиць Сахарова, Вітовського і Нечуя-Левицького. Відповідно, трамвайна розв'язка також буде у всіх напрямках".

За його словами, на цьому місці з’явиться регульоване кільце з двома смугами руху. Тобто рух здійснюватиметься по кільцю, але виїзд на нього регулюватиметься світлофором (як, наприклад, на перетині вулиць Городоцької та Чернівецької або ж на перехресті пр. Чорновола – вул. Під Дубом). "Проект лише готується. Терміни виконання поки невідомі. Це складний проект, який потребуватиме тривалого і якісного перекриття", – додав Ігор Могила.

У Львові планують змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях. На Володимира Великого – Княгині Ольги діятиме схема "Roundabout", а на Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського – схема "Turbo Roundabout". Міська комісія з безпеки дорожнього руху підтримала таке рішення, однак на розробку та реалізацію проектів у Львівській міській раді кошти поки що не передбачили.

Читайте ще новини Львова:

 

На Львівщині відремонтували дорогу до заповідника Тустань 

У Львові проводять експеримент з велодоріжками: деталі 

У Львові змінюють схему руху на двох перехрестях: як саме (відео) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах