Сьогодні у Львові після капремонту випустили на лінію раритетний транспорт

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Транспорт та інфраструктура
06 липня 2016 16:26

"Трамвай "Tatra KT4SU" № 1053 виготовлений у Чехії на заводі "ЧКД-Прага" у далекому 1984 році, – розповідає в.о. начальника трамвайного депо ЛКП "Львівелектротранс" Андрій Калник. – Іще наприкінці 2000-х років цей трамвай був відсторонений від експлуатації і довгий час простоював у трамвайному депо на Підзамче. Оскільки невдовзі відкриється трамвайна лінія на Сихів, нашому підприємству потрібно збільшувати кількість трамваїв, які виходять на лінію. І це мають бути не лише сучасні нові трамваї від концерну "Електрон", але й оновлені трамваї чеського виробництва".

Як зазначають в ЛКП "Львівелектротранс", у капітально-відновлювальний ремонт трамвая "Tatra KT4SU" довелося вкласти понад 500 000 грн. Додають: цей ремонт був багато в чому експериментальний, адже тут вперше було використано сучасну технологію оздоблення кузова вагона із використанням полімерних матеріалів. Уперше під час ремонту вагон отримав затемнені панорамні вікна, а для зменшення навантаження на низьковольтну мережу, в салоні облаштували світлодіодне освітлення. Працівники трамвайного депо відновили кузов вагона, капітально відремонтували візки, замінили підлогу в салоні, відновили крісла пасажирів. Також трамвайний вагон отримав кондиціонер кабіни водія та електронні цифрові маршрутовказівники.

Першим тролейбусом, який пройшов капітально-відновлювальний ремонт у ЛКП "Львівелектротранс", став тролейбус "Skoda 14Tr" № 512, який виготовлено у 1988 році. Під час ремонту провели ремонт кузова і всіх систем  тролейбуса. Як і в трамваї, у тролейбусі встановили вклеєні затемнені панорамні вікна, оновили салон тролейбуса, у якому встановили зручні крісла для пасажирів. Завдяки оздобленню сучасними полімерними матеріалами, кузов тролейбуса став стійким до корозії і не потребуватиме фарбування. Загалом у капітально-відновлювальний ремонт тролейбуса вклади 478015 грн., але тут повинні ще встановити електронний маршрутний вказівник.

Читайте ще новини Львова:

Сьогодні у Львові для транспорту перекриють дві вулиці: схема об'їзду

З 1 липня у Львові запрацював експериментальний маршрут

У Львові облаштують виділену смугу для автобусів

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах