У Львові з’являться ще 4 дитмайданчика: де саме

Фото взято з сайту zhkh.astrobl.ru

Фото взято з сайту zhkh.astrobl.ru

Транспорт та інфраструктура
25 липня 2016 17:00

У Львові будують нові дитячі майданчики. Попередньо у міській раді відібрали 16 адрес. Це вулиці, де живе багато людей, а місць для активного відпочинку не вистачає. 12 дитячих майданчиків уже побудували, ще чотири – обіцяють почати за кілька тижнів.

На відібраних майданчиках повністю замінять все обладнання, влаштують гральні зони для двох вікових категорій: від шести років до восьми, а також від восьми до дванадцяти.

Як виглядає новий майданчик – уже знають мешканці вулиці Лисенка.

"Обладнання дуже добре, все пофарбоване, все красиве. Тут ще незакінчений майданчик, дуже багато треба ще зробити", – розповідає мешканка району пані Зоя.

Проте навіть незавершений майданчик уже активно використовують: батьки ведуть своїх дітей покататися на гойдалках, побавитися у пісочниці, пограти у футбол.

На цих майданчиках вперше використають нове покриття з піскової суміші, яке часто застосовують у Польщі. Воно має бути м’якшим і безпечнішим для дітей. Мешканці прилеглих будинків радіють новим майданчикам, адже попередні були просто знищені.

"Сюди  приходять, все ламають. Дорослі сідають на качелі, ночами тут сидять. Цього ж ніхто не перевіряє", – каже мешканка пані Тамара.

Після будівництва дитячі майданчики преходять на баланс місцевих ЛКП. Саме вони відповідають за їхній стан. Але в Ратуші розраховують на допомогу місцевих мешканців.

"Ми зараз спільно з громадськістю створили електронну карту, де мешканці самостійно можуть давати зауваження щодо стану того чи іншого дитячого майданчика в режимі онлайн. Та вся інформація передається в район для того,  щоб була оперативна реакція", – говорить  керівник управління молоді, сім`ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер.

Цього року у Львові змонтували 12 нових дитячих майданчиків. На черзі ще чотири: на вулицях Тершаківців, Садовій, Хоткевича та Голубця. Їх обіцяють закінчити у вересні цього року.

Читайте ще новини Львова:

Львів'янину на замітку: пиятика за кермом коштуватиме понад 40 тисяч

У Львові заклали міну під "Львівську пивоварню" 

У центрі Львова горить будинок 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах