У Львові поліція і чиновники судяться через стан доріг

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Транспорт та інфраструктура
16 серпня 2016 16:32

Патрульна поліція Львова прийняла рішення притягнути до адміністративної відповідальності п’ять райадміністрацій Львова через стан доріг. У відповідь влада районів подала на патрульних до суду, повідомив 16 серпня, під час круглого столу "Безпека на дорогах Львова та Львівщини" повідомив начальник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у м. Львові Роман Вахула.

Він зазначив, що існують певні допустимі норми в утриманні вулично-шляхової мережі. Тобто, яма на дорозі не повинна бути глибша, ніж чотири сантиметри, трамвайна колія не може виступати над проїжджою частиною більше, ніж на два сантиметри. Крім того, зелені насадження повинні рости на відстані не менше як півметра від дорожніх знаків.

"Після весняного комісійного обстеження ми виявили ряд недоліків, про які я говорив раніше. Відповідно, прийняли рішення притягнути до адміністративної відповідальності представників Львівської міської ради, – повідомив Роман Вахула. – Тобто, у кожному районі є відділи комунальних господарств, які отримують гроші, щоб гарантувати безпеку руху. Йдеться про те, до прикладу, щоб, якщо людина в’їхала в ямку, не пошкодила авто".

Він уточнив, що протоколи склали на райадміністрації. За документом, кожна РА повинна була б сплатити 1020 грн штрафу.

"Ми очікували, що після притягнення до адміністративної відповідальності вони (райадміністрації, – ред.) почнуть усувати недоліки, а натомість отримали кардинальний супротив. П’ять із п’яти райадміністрацій, які були притягнуті до відповідальності, подали позов на нас, мовляв, вони мають гроші, вони є їх розпорядниками, але усувати недоліки і дивитись, щоб вони (недоліки, – ред.) не перевищували гранично-допустимих норм не зобов’язані, у них на це немає часу і людей", – заявив правоохоронець.

За словами Вахули, станом на зараз ці п’ять справ застрягли у суді.

У коментарі журналістам поліцейський уточнив, що йдеться про всі райадміністрації, окрім Галицької: "Галицька адміністрація не була притягнута до адмінвідповідальності з двох причин. По-перше, у них немає таких грубих порушень. По-друге, їхній начальник відділу комунального господарства на момент обстеження працював тільки два тижні. Він не мав змоги впливати на стан дороги, який ми побачили".

Роман Вахула також закликав громадян реагувати на недоліки на дорогах: або дзвонити на "гарячу лінію" міста, або звертатися до патрульної поліції: "Давайте помаленьку наводити порядок у Львові, щоб привести його до такого стану, аби було безпечно. Бо виїхати на трамвайну колію і розрізати собі покришки – це не нормально, це грубе порушення. Водій чомусь думає, що це він винуватий, однак це не так".

Читайте ще новини Львова: 

Водіям на замітку: завтра одну з вулиць у Львові перекриють

У центрі Львова почали капітальний ремонт однієї з вулиць

Львів'янину на замітку: графік підвищення тарифів на електроенергію

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах