На Львівщині виявили 300 нелегальних перевізників

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
07 жовтня 2016 13:03

За півроку на Львівщині виявили близько 300 нелегальних пасажирських перевізників. Про це на прес-конференції повідомив голова Державної служби з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, передає Львівський портал.

"Зрозуміло, що ця цифра є значно більшою. Адже у нас 2 роки був мораторій на перевірки, і багато хто, зокрема, і перевізники розслабилися та не дбали про якість транспортних засобів", – додав він.

Як пояснив Михайло Ноняк, більшість автопарку нині є застарілим.

"Новий "Богдан" зараз обійдеться у близько 1,5 млн грн.  А це доволі колосальні кошти, щоби перевізник зумів окупити куплених сто автобусів…На лінію мусять виходити справні маршрутки. Бо їздять відра з гайками і розсипаються просто на дорозі. Тут має бути комплексний підхід: щоби підприємець мав змогу купувати нові транспортні засоби. Держава зацікавлена в тому, щоби ці послуги надавалися якісно, щоби було безпечне перевезення громадян. Адже на наших дорогах гине більше людей, ніж з агресором на Сході…".

Він додав, що Міністерство інфраструктури підготувало низку законопроектів, щоби посилити контроль та відповідальність злісних порушників, – аж до конфіскації транспортного засобу.

Читайте ще новини Львова:

У Львові запускають дві експериментальні маршрутки 

П'яний водій маршрутки врізався в автомобіль 

У Львові неадекватний водій маршрутки спричинив два ДТП 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах