Будь в курсі: на одній з львівських вулиць змінили схему руху

фото: ГО "ЗРУЧНЕ МІСТО" У FACEBOOK

фото: ГО "ЗРУЧНЕ МІСТО" У FACEBOOK

Транспорт та інфраструктура
01 листопада 2016 16:25

Відповідно до рішення Міської комісії з безпеки дорожнього руху, відтепер по вул. Митрополита Андрея буде окрема смуга для громадського транспорту.  Tvoemisto.tv  дізнавалося, що саме змінять.

Приватні автомобілі та громадський транспорт по вул. Митрополита Андрея відтепер курсуватимуть окремими смугами. Як розповів  Ігор Могила, провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор", для цього по вулиці ужевстановили додаткові 12 дорожніх знаків, але розмітка поки залишається без змін.

"Поки що погодні умови не дозволяли намалювати розмітку. Для такої роботи потрібно, щоб було сухо та без приморозків. Проте, як тільки буде сприятлива погода, її одразу ж домалюють. Також найближчим часом "Львівавтодор" скоригує режим роботи світлофора, щоб не виникало проблем з рухом", – зазначив Ігор Могила.

Як скаржаться львів'яни у соцмережах: "Ще не всі водії про це (що з'явилась смуга для громадського транспорту) в курсі і зараз там трохи "шанхай". Ба більше, непорозуміння спричиненівідмінностями у дорожніх знаках та розмітці". За словами Ігоря Могили, у випадку таких розбіжностей, перевагу потрібно надавати дорожнім знакам.

"Також варто відзначити, що в останні дні львів'яни вже частково почали їздити за новими правилами руху по вул. Митрополита Андрея. Водії вже перестали паркуватися перед перехрестям, хоча ще в п'ятницю паркувались. Відповідно, тролейбуси та автобуси відтепер можуть спокійно їхати у правій смузі та повертати праворуч на площу Св. Юра в окремі фазі від автомобілів", – додав Ігор Могила.

Будь в курсі: на одній з львівських вулиць змінили схему руху фото

Візуалізація встановлених дорожніх знаків та плану руху громадського транспорту
(візуалізацію надав Ігор Могила)

Дивись ще:

Що зміниться: як у Львові невдовзі курсуватимуть нічні маршрутки

На старт: нові львівські трамваї вже готові їхати на Сихів

З'явився мобільний додаток "Львівський транспорт Онлайн" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах