Google Карти та режим реального часу: як покращиться система онлайн-відстеження транспорту у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Google Карти та режим реального часу: як покращиться система онлайн-відстеження транспорту у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Google Карти та режим реального часу: як покращиться система онлайн-відстеження транспорту у Львові

Транспорт та інфраструктура
13 сiчня 2017 12:55

Із серпня 2015-го року львів’яни можуть стежити за рухом громадського транспорту онлайн та в мобільних додатках. Однак часто ця інформація не відповідає дійсності: трамваї затримуються, маршрутки вже відправились тощо. Щоб виправити цю ситуацію, у місті працюють над удосконаленням системи. Деталі дізнавалося Tvoemisto.tv.

Зараз інформація про рух громадського транспорту демонструється на сайті міської ради. Саме звідти розробники мобільних додатків, наприклад "Львівський транспорт онлайн", беруть дані. Сайт не розрахований на таку кількість запитів, адже одночасно отримати цю інформацію хоче багато людей, тому час від часу виникають збої, найчастіше – затримка в оновленні інформації. Наприклад, додаток показує, що трамвай прибуде за 2 хв, а він поїхав півхвилини тому. Так пояснив технічні причини помилок в системі Андрій Вишневський, радник міського голови з питань запровадження ІТ-технологій.

Він повідомив, що зараз міськрада з "SoftServe" розроблюють новий окремий сервер, на якому зберігатимуться й в режимі реального часу відтворюватимуться дані про рух громадського транспорту, який відповідатиме усім технічним вимогам. За словами Андрія Вишневського, він стане "джерелом" для мобільних додатків і дозволить забезпечити точність інформації до 90 секунд.

Крім того, цей сервер адаптують під вимоги "Google" і цю ж інформацію про рух транспорту достовірно відтворюватимуть "Google Карти".

Фахівець наголосив, що зараз всі нововведення тестують, розробку планують завершити до кінця зими, однак фактичне запровадження й використання нової технології у системі відстеження руху громадського транспорту залежить від розробників мобільних додатків: вони муситимуть адаптувати свої програми до нового серверу.

Щодо справності й нормального функціонування GPS, встановленого на автобусах і трамваях, дані якого, власне, зчитує і відтворює сайт, Андрій Вишневський зауважив: "На всьому транспорті Львова де-юре встановлений GPS, однак де-факто не всі перевізники справді зацікавлені в його ефективному функціонуванні. Станом на сьогодні він працює в якості "нагайки" – їм не вигідно показувати інформацію про свою роботу онлайн". На думку фахівця, таку ситуацію виправить запровадження електронного квитка, із яким ефективне функціонування всього обладнання стане вигідним самим перевізникам.

Нагадаємо, ідею запровадження електронного квитка у Львові обговорюють з 2011 року. А у 2016-му взялися за її практичну реалізацію: у листопаді підписали угоду з ЄБРР про надання кредиту на е-квиток у громадському транспорті міста.

Дивись ще: 

Сиди вдома: у Львові очікуються хуртовини

Будь в курсі: де у Львові сьогодні немає світла та коли включать

Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах