Докладно: як у транспорті Львова платити за допомогою смартфону

Новина - Транспорт та інфраструктура - Докладно: як у транспорті Львова платити за допомогою смартфону

Новина - Транспорт та інфраструктура - Докладно: як у транспорті Львова платити за допомогою смартфону

Транспорт та інфраструктура
24 сiчня 2017 16:55

У Львові сьогодні, 24 січня, запустили безготівковий метод оплати за проїзд у електротранспорті. Так, першим маршрутом, де запустили такий проект, став трамвай №8, що прямує з площі Соборної на Сихів. Про це повідомляє Львівський портал.

Читайте також: Нарешті: стало відомо де і коли у Львові запрацює E-квиток

Так, система працюватиме наступним чином: пасажир, у якого є встановлений мобільний додаток "Приват24" за його допомогою сканує QR-код, що розклеєний у трамваї, і  таким чином з його рахунку одразу знімається плата за проїзд. Якщо до пасажира підійде контролер, то йому треба буде показати на своєму смартфоні інформацію про оплату.

Цікаво, що оплатити за проїзд можна навіть якщо ви користуєтеся послугами не "ПриватБанку", а інших банків, головне – мати встановлений "Приват24".

Докладно: як у транспорті Львова платити за допомогою смартфону фото

"Сьогодні від 20 до 40 секунд кожен мешканець може оплатити за проїзд", – наголосив директор Північно-Західного регіонального управління Приватбанку Андрій Якимів.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, такий проект вперше впроваджується в Україні.

"Львів є першим містом в Україні, яке запроваджує безконтактну систему оплати у громадському транспорті. Сьогодні ця система встановлена для 250 тис. мешканців. Ми плануємо цю систему впроваджувати на весь громадський транспорт. Це ще не є електронний квиток, бо це безконтактна оплата", – розповів він.

Докладно: як у транспорті Львова платити за допомогою смартфону фото 1

За словами керівника ЛКП "Львівелектротранс" Михайла Сидоровича,  система була розроблена, зокрема, щоб зменшити кількість багаторазового використання одного квитка. У майбутньому планується і штрафи з недобросовісних "зайців" знімати безконтактно.

"Ідея такого методу проплати виникла після розуміння того, що нашим громадянам інколи незручно через відсутність дрібних грошей, через відсутність поруч точок придбання купувати паперові квитки. Така систем дасть можливість мобільно, швидко розраховуватись. По-друге, не буде зловживань із повторним використанням закомпостованих квитків. Також ми плануємо, що функціонал цього проекту розширити, щоб можна було купувати і місячний квиток, не йдучи до каси. Відповідно, і сплату за порушення буде можливість теж так знімати", – пояснив він.

За його словами, сьогодні більше 25% львів’ян мають на своїх смартфонах додаток "Приват24".

Як уточнив Садовий, коли у Львові запровадять електронний квиток, цей проект безконтактної оплати залишиться і буде функціонувати паралельно.

Як міський голова вчив пасажирів оплачувати за проїзд по-новому:

Дивись ще: 

Wizz Air повертається: скільки коштуватиме злітати зі Львова до Вроцлава на травневі свята

Водію на замітку: які дороги Львівщини ремонтуватимуть цьогоріч

Обережно: у Львові собаки гинуть через отруту, розкидану на вулицях

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах