Водіям на замітку: стало відомо, коли почнуть будувати північну об’їзну дорогу Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Водіям на замітку: стало відомо, коли почнуть будувати північну об’їзну дорогу Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Водіям на замітку: стало відомо, коли почнуть будувати північну об’їзну дорогу Львова

Транспорт та інфраструктура
27 лютого 2017 14:51

Державне агентство автомобільних доріг розпочало підготовку проекту спорудження Північної об’їзної дороги Львова. Безпосередні роботи мають стартувати у 2018-му році.

Ця дорога дозволить економити на кожній поїздці до Польщі 50-60 хвилин та в десятки разів зменшить викиди газів від транзитного автотранспорту у Львові. Обіцяють, що завдяки Північній об’їзній дорозі знизиться навантаження на Південну окружну дорогу Львова, зменшиться кількість транзитного транспорту через Львів, стане зручнішим сполучення для жителів передмість Львова, покращиться екологічна ситуація в регіоні, інформує Укравтодор.

Північний об’їзд Львова поєднає міжнародну трасу М-06/Е40 Київ – Львів – Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 та М-11/Е40.

Проект планується фінансувати кредитними коштами міжнародних фінансових організацій, з якими керівництво Укравтодору веде переговори. Проект Північного об’їзду Львова включає будівництво нової автомобільної дороги першої категорії з чотирма смугами руху – по дві смуги у кожен бік, та чотирьох дворівневих автомобільних розв’язок. Протяжність нової ділянки дороги становитиме 22 км проти 45 км нинішнього південного об’їзду. Максимальна дозволена швидкість руху на цій дорозі складатиме 130 км/год.

Водіям на замітку: стало відомо, коли почнуть будувати північну об’їзну дорогу Львова фото

Керівник Укравтодору Славомір Новак зазначив: "Цей проект є вкрай важливим для забезпечення сталого сполучення між Україною та Польщею, а також для стимулювання торгівлі між країнами. Саме ця ділянка дозволить багатьом компаніям і підприємцям економити час та гроші. Переконаний, що і керівництво Львівської області, і керівництво Львова сприятимуть якнайшвидшому вирішенню питання відведення землі для нової автостради, щоб розпочати будівництво вже в 2018-му році".

Північний об’їзд Львова стане частиною транснаціонального коридору GO Highway, який поєднає українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Джерело: tvoemisto.tv

Дивись ще: 

Знайди свою адресу: де у Львові не буде гарячої води до кінця тижня

Що сказали: в Яндекс.Таксі відповіли на ультиматум львівських активістів

В центрі Львова в кафе чоловік погрожував відвідувачам пістолетом

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах