Будь в курсі: коли відкриють для транспорту вулицю Стуса

фото з сайту tvoemisto.tv

фото з сайту tvoemisto.tv

Транспорт та інфраструктура
27 березня 2017 17:47

У Львівавтодорі повідомили, що вулицю Стуса планують відкрити до Великодніх свят. Паралельно із запуском трамвая на Сихів до "Санта-Барбари".

На вулиці Стуса та проспекті Червоної Калини ще тривають роботи. Відкрити ці ділянки для проїзду планують разом із запуском трамвая на Сихів до "Санта-Барбари": до Великодня 16-го квітня, повідомив речник ЛКП "Львівавтодор" Олексій Хміль у коментарі Tvoemisto.tv .

"Ми плануємо завершити до Пасхи. Якщо погода не підведе, то разом із остаточним закінченням робіт трамвайного маршруту, відкриємо і вулицю Стуса. Роботи там ведуться паралельно", – зазначив він.

Додамо, зараз на частині вулиці Стуса та проспекту Червоної Калини тимчасово запроваджено односторонній рух лівою смугою (у напрямку руху до центру міста).

Нагадаємо, перші спроби з’єднати великий спальний район із центром міста були ще у 2008-му році. Тоді почали прокладати колію на вулиці Стуса. Повномасштабне будівництво маршруту відновили влітку 2014-го року. Львів’янам обіцяли, що трамвай на Сихів поїде до кінця 2015-го року. Однак, через проблеми з будівництвом колектора на вулиці Стуса, термін завершення проекту відтермінували.

Проект "Трамвай на Сихів" передбачав не лише прокладання колії, але й повну реконструкцію шляху: ремонт доріг, заміна колектора на вулиці Стаса, облаштування трамвайних зупинок, тротуарів, велодоріжок уздовж маршруту. У планах є відкриття ще однієї трамвайної лінії – із "Санта-Барбари" до Головного залізничного вокзалу. Терміни виконання залежать від реконструкції площі Івана Франка. 

Дивись ще:

Дізнайся де: у Львові планують облаштувати понад 350 нових паркомісць

Ще трохи: стало відомо коли на Санта Барбару нарешті пустять трамвай

Де саме: у Львові з’явиться шість нових транспортних зупинок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах