До Польщі: з червня почне курсувати потяг Ковель-Хелм

 фото з сайту Vsetutpl

фото з сайту Vsetutpl

Транспорт та інфраструктура
15 травня 2017 15:43

Українська та Польська залізниці разом працюють над запровадженням нового сполучення між Україною та Польщею. Фахівці очікують, що поїзд Ковель ? Хелм курсуватиме вже з середини червня, повідомляє railway.lviv.ua.

Такий проект розробляється за ініціативи української та польської сторін. Розвиток цього сполучення ? черговий крок до Євроінтеграції та сприятиме максимально швидкому перетину кордону.

"Наразі, узгоджуються деталі графіку руху цього поїзду, зокрема, для зручних пересадок  на інші поїзди. Розглядається можливість пересадки з №667 Чернівці ? Ковель, №97 Київ – Ковель,  №83 Одеса – Ковель, а зворотно із Хелму пересадку на поїзд №98 Ковель ? Київ та приміські поїзди, що відправляються із Ковеля ввечері. Окрім цього, працюємо з прикордонною та митною службами, узгоджуємо процедуру перетину кордону, щоб мати можливість потрапити у Польщу максимально швидко" ? розповів Іван Груник – Директор регіональної філії "Львівська залізниця".

Нагадуємо, що з 23 грудня курсує поїзд із сполученням Київ – Львів ? Перемишль. Прикордонний та митний контроль цього поїзду здійснюється під час руху та під час двох технічних зупинок. Проект залізничного сполучення Ковель ? Хелм розробляється за аналогічною схемою.

Популярність залізничного транспорту серед подорожуючих до Європи зростає. За період курсування поїзд Київ – Львів ? Перемишль вже перевіз 40340 пасажирів до Польщі і 25225 із Польщі до України. 

Дивись ще:

Львів'янину на замітку: як відпочиваємо у червні

Цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів 

На південь: "Укрзалізниця" призначила на літо чотири додаткових потяги зі Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах