Львів'янину на замітку: яких пасажирів-пільговиків возитимуть безоплатно

фото з сайту Українське право

фото з сайту Українське право

Транспорт та інфраструктура
22 червня 2017 10:15

З першого липня на території Львівської області буде змінено порядок перевезення пільгових категорій пасажирів в автомобільному пасажирському транспорті, повідомляє tvoemisto.tv.

Як повідомив на прес-конференції в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло, учасників АТО та бійців, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій перевозитимуть безкоштовно.

 "Для учасників бойових дій, не лише учасників АТО, а й людей, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, перевозитимуть безкоштовно. Це є наша соціальна відповідальність перед тими особами, які захищали або захищають цілісність і суверенність нашої держави", - зазначив Роман Кокотайло.

Усі інші соціальні категорії населення, які мають право пільгового проїзду відповідно до Законів України також безкоштовно їздитимуть у транспорті.

Натомість пенсіонери з першого липня у маршрутках їздитимуть за півціни.

"Для того, щоб не зупинити транспортні перевезення на території області, ми досягнули консенсусу з перевізниками - транспортні підприємства надаватимуть їм знижку", - наголосив Роман Кокотайло.

За його словами, пілотний проект монетизації пільг, що мав стартувати з початку липня, відкладено

"З 1 липня монетизація пільг не розпочнеться у Львівській області як пілотний проект, оскільки Уряд розглядає монетизацію пільг в комплексі із пенсійною реформою" - додав чиновник.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка повідомив, що перевізники були рішуче налаштовані припинити пільгові перевезення, але їм вдалось досягнути домовленостей, згідно з якими у другому кварталі вони здійснюватимуть перевезення всіх пільгових категорій у звичному режимі.

"Оскільки монетизації не відбулося, ми провели кілька раундів переговорів з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою і вийшли на певну формулу, згідно з якою працюватимемо з 1 липня", - додав Іван Велійка.

Дивись ще:

Перелік вулиць, вартість: центр Львова перетворять на платний паркінг

"Критична ситуація": половина львів’ян їздить у маршрутках безкоштовно

Поради екологів: в яких районах Львова найчистіше повітря та яких місць треба уникати

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах