Офіційно: у Львові подорожчає проїзд в трамваях і тролейбусах

фото з сайту Львівський портал

фото з сайту Львівський портал

Транспорт та інфраструктура
27 липня 2017 18:09

Вартість проїзду у львівських трамваях та тролейбусах зросте до 3 грн. По це йдеться у рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, оприлюдненому на офіційному сайті ЛМР.

Новий тариф почне діяти з 1 вересня.

Вартість пільгового квитка для учнів на студентів встановлена на рівні 1,5 грн.

У пояснювальній записці зазначено, що ЛКП "Львівелектротранс" за 2016 рік за фінансовими результатами понесло збитки в сумі 61 215,3 тис. грн проти 51 877,9 тис. грн збитків за підсумками 2015 року. Середній дохід за 2016 рік від перевезення одного пасажира міським електротранспортом становив лише 1,03 грн через невідповідність розрахункової величини планових безоплатних перевезень, закладених у тарифі 2.0 грн, фактичному відшкодуванню втрат доходів від перевезень цієї категорії пасажирів.

"Зазначені причини зумовлюють постійну нестачу обігових коштів, а, отже і сум коштів на всі види технічного обслуговування та ремонтів рухомого складу, колії, контактної мережі. Збитковість господарської діяльності не дозволяє впроваджувати заходи з енергозбереження, сучасні системи обліку пасажирів та збору оплати за проїзд, оновлювати інфраструктуру та рухомий склад, підвищувати кваліфікацію персоналу. Внаслідок цього значно знижується показник графічності руху, рівень безпеки пасажироперевезень та зростає невдоволення мешканців міста якістю наданих послуг, та відповідно, зростають перевезення іншими видами транспорту", - йдеться в повідомленні.

У Львівелектротрансі зазначили, що підвищення тарифу до 3,0 грн не вирішить в повному обсязі фінансові проблеми підприємства, проте дасть змогу не допустити заборгованості по заробітній платі, за енергоносії та підтримувати в належному стані існуючий рівень виробничої бази та рухомого складу, не скорочуючи обсягу послуг з пасажирських перевезень.

Окрім цього, стверджують на підприємстві, підвищення тарифу обумовлене ростом мінімальної заробітної плати, яка згідно із Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" встановлена у розмірі 3200 грн.

Дивись ще:

Хто приїде: стали відомі перші іноземні гості Форуму видавців у Львові 

Перша в Україні: стало відомо коли з'явиться платна дорога Львів – Краковець 

Дивись мапу: частину історичного центру Львова хочуть зробити пішоходною

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах