Підгорецький замок

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Підгірці — село в Україні, у Бродівському районі Львівської області, центр сільської ради. Розташоване на шосе Золочів — Броди, за 1.7 км від траси Київ — Львів на схилах горбів Вороняків, що підіймаються тут до 403 м над рівнем моря. 

Підгірці відомі давньоруським поселенням — городищем Пліснесько, Підгорецьким замком, монастирем василіан, чудотворним джерелом та Підгорецькою іконою Божої Матері.

Околиці Підгорець здавна приваблювали людей. Вже у VII–XIV століттях тут на одній із гір на вигідному для оборони місці існувало давньоруське укріплене поселення Пліснесько. Під різними назвами воно згадується у літописах за 1188 і 1233 роки та в "Слові о полку Ігоревім". Перша літописна згадка пов'язана з невдалою спробою князя Романа Галицького вигнати з Пліснеська галицьких бояр та їх союзників — угорських феодалів. Друга — повідомляє про перемогу в Пліснеську Данила Романовича над боярами Арбузовичами. Від 981 р. місто входило до складу держави Рюриковичів, при тому від 1054 р. — до його Волинського князівства, а від 1199 р. — до об'єднаного Галицько-Волинського князівства.

Збереглись рештки стародавнього міста — городище площею близько 160 га, оточене системою земляних валів та ровів, загальна довжина яких становить приблизно 7 км. Це найбільша і найкраща пам'ятка руських фортифікаційних споруд. 1241 р. Пліснеськ був зруйнований військами царя Батия.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...