Церква Вознесіння Господнього (Знесіння)

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Попередня церква на цьому ж місці була дерев'яною і походила з 1602 року. Новий проект виконано Владиславом Галицьким і реалізовано протягом 1897-1901 років. Стару церкву було зруйновано не відразу. Її поступово оббудовували новими стінами і розібрали після завершення будівництва.

1922 року над входом до церковного двора збудовано стрільчасту неоготичну арку, а пізніше у 1924 році - стінну двоярусну дзвіницю із півциркульними арковими прорізами для дзвонів.

Храм розташований на високому пагорбі. У плані має форму хреста зі слабо вираженими раменами. Увінчаний одним великим восьмериком із куполом вкритим бляхою та високою бляшаною сигнатуркою, разом із якою загальна висота сягає 31 м.

Матеріалом послужила цегла, зовні обмурована грубо обробленим пісковиком, що добувався поблизу. Для архітектурних елементів застосовано дрібнозернистий пісковик.

Храм Вознесіння Господнього будували у неороманському та неоготичному стилях. В інтер’єрах збереглися розписи початку ХХ століття та старовинні ікони, які залишились у спадок від дерев’яного храму.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...