Кафе Centaur

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Кафе належить до групи авторських гастрономічних ресторанів RESTARON.

Будівля, в якій знаходиться кав'ярня, була закладом харчування ще з 1847 року, коли Людвік Штадтмюллер відкрив тут ресторан і торгівлю винами. Діяла тут кав'ярні і в радянські часи. "Кентавр" здобув своє ім’я у 1970 році, коли скульптор Богдан Романець створює легендарний горельеф Кентавра з боку вулиці Краківської. Відтоді жодна інша назва вже не застосовувалась до цього закладу.

Особливий скарб кафе "Centaur" - унікальна колекція меню першої половини ХХ ст., що належала князю Курнонскому. Багато меню у колекції зацікавлять не тільки любителів гастрономії, але й мистецтвознавців – адже до їх створення залучали відомих художників та граверів (Луї Жу, Ф.Фабіана, Ж.Вілла, Л.Лебега, Р.Серреса, Ж.Емара та ін.). Висока кухня була нерозривно пов’язана з мистецтвом. Перлина колекції – меню ресторану Штадтмюллера.

Кухня кафе "Centaur" втілює "Львів-як-він-є". Традиційна львівська міська кухня – найбагатша в Україні, адже місто завжди було мультинаціональним, і взаємообмін різних культур стосувався кулінарії також.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...