Львівський історичний музей. Відділ "Музей-Арсенал"

Рейтинг закладу

4.0
#14
із 16 підприємств у рейтингу категорії Музеї

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
1
Добре
0
Непогано
1
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Музей-Арсенал - експозиційний відділ Львівського історичного музею, відкритий 18 травня 1981 року в приміщенні колишнього Міського арсеналу. В експозиції представлено зразки старовинної зброї з більш як 30 країн світу. Експозиція побудована за хронологічно-тематичним принципом, за видами та місцем виготовлення зброї. Розкішне оздоблення багатьох експонатів дає змогу говорити про них і як про твори ужиткового мистецтва. Чимало пам’яток декоровано дорогоцінними металами, самоцвітами, слоновою кісткою, перлами, коралами, перламутром.
У Музеї-Арсеналі представлено всі основні види зброї: холодна, метальна, вогнепальна, предмети захисного озброєння. Пам’ятки, представлені в Музеї-Арсеналі - це невелика частина колекції зброї Львівського історичного музею, яка налічує близько 4,5 тис. одиниць.

В основі колекції - збірки зброї давніх львівських музеїв: Національного музею ім. короля Яна ІІІ (збагачені в 1914 році колекцією В.Лозинського та в 1919 році - збіркою Б.Ожеховича), Історичного музею міста Львова, Музею ім. князів Любомирських.

Окрім зброї в Арсеналі представлена виставка голограм старовинних орденів, виконаних з автентичних нагород, які зберігаються у фондах Львівського історичного музею.

Музей-Арсенал – унікальний музей, який не має аналогів на території України.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...