Львівський історичний музей. Історико-меморіальний музей Євгена Коновальця

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Експозиція розташована в родинній садибі Коновальців і присвячена полковнику армії УНР, військовому діячеві і політику, голові Проводу Українських Націоналістів Євгену Коновальцю.

23 травня 1990 р. з ініціативи товариства української мови було відкрито музей. З нагоди сторіччя від дня народження Є. Коновальця 14 червня 1991 р. біля будинку встановлено пам'ятник полковнику (автори - скульптор Р. Романович та архітектор В. Потюк). У ніч з 9 на 10 липня пам'ятник підірвали. Пам'ятник відновили 8 грудня 1991 р., а понівечене погруддя залишилося перед входом як німий докір тоталітаризму, сумний свідок нашої многостраждальної історії.

З 1 березня 1993 р. музей Є. Коновальця отримав статус державного і став відділом Львівського історичного музею.

Експонати музею розташовані у трьох кімнатах. Період дитинства та юнацтва представлений у першій кімнаті, у другій - військова діяльність. Матеріали третьої кімнати розповідають про заснування та керівництво УВО та ОУН, боротьбу в підпіллі, вбивство.

Серед раритетів експозиції - крісло батька, серветка, вишита руками матері, та образ-фотографія Св. Терези. Віднайти речі, що належали родині Коновальця, надзвичайно важко. Останнє поповнення музею - меблі із римського помешкання Є. Коновальця.

Музей щорічно 23 травня та 14 червня, на річниці загибелі та народження, проводить ювілейні заходи на пошанування пам’яті командира Корпусу СС, засновника УВО та ОУН, великого українського патріота полковника Євгена Коновальця.

Вартість вхідних квитків: дорослий - 3 грн., студентський та дитячий - 2 грн.

Вартість екскурсії: для школярів та студентів - 15 грн., для дорослих - 20 грн.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...