Горіховий Гай

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Парк "Горіховий гай" між вулицями Володимира Великого, Княгині Ольги та Сахарова розділений полотном залізниці лінії Львів-Ходорів на дві частини. На території парку знаходяться два озера (одне з них в 1990-х роках перетворилося на болото) і так звана Олеська долина, по якій протікає струмок Вулька, що впадав у Полтву. Загальна площа близько 40 га. Назва парку пов'язана з переважанням серед дерев граба, що дає плоди-горішки.

Також зустрічаються буки, дуби, берези, є невеликий ялиновий гай. В озері є популяція дикої качки (крякви), поблизу ялинового гаю зустрічаються білки, земноводні, птахи.

У парку в радянський період був побудований кінотеатр "Орлятко" (нова назва - "Сокіл"). Стара офіційна назва парку до початку 1990-х років - парк 30-річчя визволення Львова.

Екологічний стан парку незадовільний. Він знаходиться під загрозою знищення, міська забудова підійшла впритул і продовжує наступати. Місцеві активісти проводять роботи, аби врятувати парк та озера. Так в 2014 році було розчищено озеро та вдалося очистити джерела на дні озера, тому очікують, що водойма знову наповниться.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...