Показ фільму Манон Луазо “Мовчазна війна”

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму Манон Луазо “Мовчазна війна”

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму Манон Луазо “Мовчазна війна”

У суботу 10 листопада об 19:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” (просп. Чорновола, 45 Г) у рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму “Мовчазна війна”/Манон Луазо/Франція/2017/72' . 

Від початку конфлікту в Сирії тисячі жінок постраждали від зґвалтувань, що їх сирійський режим використовує як зброю у війні, коячи злочин проти людства. Жінки, які висловлюються в цьому фільмі, вирішили порушити мовчанку. Їхні свідчення - рідкісні, виняткові і дуже сумні. Вони - голоси невимовних злочинів режиму Башара аль-Асада.

Головна тема цьогорічного Мандрівного фестивалю Docudays UA має назву “Рівні рівності” та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою - “виміряти” рівні рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій - не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Довідка:

Мета Мандрівного фестивалю Docudays UA - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
Місія Мандрівного фестивалю Docudays UA - ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, також сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль - неполітичний і некомерційний.

Організатор показу: ГО “Патронус”.
Партнер показу: Меморіальний музей тоталітарних режимів “Територія Терору”.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах