Показ фільму “Сільвана” та дискусія

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму “Сільвана” та дискусія

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму “Сільвана” та дискусія

У суботу 3 листопада об 19:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” (просп. Чорновола, 45 Г) у рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму “Сільвана”/Міка Ґустафсон, Олівія Кастебрінґ, Крістіна Тсіобанеліс/Швеція/2017/95'. 

Своїми безкомпромісними текстами проти всіх форм пригноблення шведська реперка Сільвана Імам взяла Скандинавію штурмом. Вона використовує свій гострий, як бритва, язик, щоб направити увагу на соціальні рухи, що відбуваються в сучасному суспільстві, а по ходу справи служить голосом покоління. Цей фільм простежує життя Сільвани від андеґраундної артистки до ікони, спостерігає, як вона здобуває кілька важливих нагород і будує майже легендарні стосунки з шведською поп-співачкою Беатріс Алі. Однак після лише одного року в центрі уваги все раптово припиняється. Сільвана ламається під тиском, втомившись від наслідків ярлика “сильної жінки”. Вона вирішує показувати нові сторони себе, “бо супергероїв не існує, є лише люди”.

Після фільму відбудеться дискусія на тему: "Реп як зброя проти гомофобії та расизму".

Реп - історично дворова музика чорношкірих чоловіків. Що відбувається, коли на хіп-хоп сцену виходить гомосексуальна жінка європейсько-арабського походження? На які теми і з ким вона говорить, що намагається донести? Разом з запрошеними гостями ми поговоримо про поєднання культурного продукту і соціальної проблематики, про роль "зірок" в адвокації прав людини. Також ми поговоримо про теми, які зачіпає Сільвана в своїх текстах, позиції, які вона пропагує і рольову модель, яку задає для своїх фанат_ок.

Головна тема цьогорічного Мандрівного фестивалю Docudays UA має назву “Рівні рівності” та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою - “виміряти” рівні рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій - не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах