Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори"

Афіша - Виставки - Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори"

Афіша - Виставки - Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори"

Виставка присвячеа львівським маскаронам.

Експозицію можна буде оглянути щодня впродовж березня з 10:00 до 22:00. Вхід вільний.

Маскарони оздоблюють чимало старих кам’яниць Львова. Поза часом і суєтою, непомітні для пересічних перехожих, вони вражають уяву всіх, чий погляд прискіпливо ковзає архітектурними деталями.

Первісною функцією скульптурних масок було відлякування злих духів. З плином часу їхня роль змінювалась, тож на початку ХХ століття замість гримас химерних істот львів’яни вже милувались прекрасними сецесійними обличчями, обрамленими пишними кучерями і вигадливими візерунками.

"Більшість перехожих їх просто не помічає, проходять повз з опущеними головами, занурені у буденні клопоти. Проходять і навіть не здогадуються, що за ними пильнують. З фасаду кожного старого львівського будинку за нами спостерігають десятки пар очей - здивованих і розгублених, добрих і злих, людських і міфічних. Очей тих, хто дивиться на нас згори. Очей львівських маскаронів", - коментує свій інтерес львовознавець Роман Метельський. 

Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 1Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 1 Кав'ярня-галерея "Штука"

Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 2Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 2 Кав'ярня-галерея "Штука"

Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 3Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 3 Кав'ярня-галерея "Штука"

Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 4Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 4 Кав'ярня-галерея "Штука"

Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 5Фотовиставка Романа Метельського "Ті, що дивляться згори": фото 5 Кав'ярня-галерея "Штука"

 


 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах