Міжнародна виставка "Листи Юзефи: витяг із забуття"

Афіша - Виставки - Міжнародна виставка "Листи Юзефи: витяг із забуття"

Афіша - Виставки - Міжнародна виставка "Листи Юзефи: витяг із забуття"

Виставка "Листи Юзефи: витяг із забуття" являє собою 25 листів Юзефи Буйдо, колишньої громадянки Другої Польської республіки, яку в 1940 році радянська влада депортувала на територію Казахстану як соціально небезпечну. Листи адресовані трьом донькам Юзефи, у яких заслана описувала умови свого життя, відчуття та емоції від розлуки з домом.

Експозиція представляє оригінали листів разом з перекладами на українську, англійську та польську мови (мова оригіналів листів – польський діалект). Листи Юзефи – унікальні артефакти, свідки індивідуального та сімейного досвіду виживання в умовах тоталітарного режиму та соціальної ізоляції, що широко застосовував державний терор.

Протягом 2017–2018 рр. виставка експонувалась в Музеї Жертв геноциду у м. Вільнюс (Литва), в Shoah Cellar Museum в м. Будапешт (Угорщина), в Казахському національно-культурному центрі в м. Актобе (Казахстан).

Автор концепції виставки та дизайнер: Майкл Деніел Сагатіс(Michael Daniel Sagatis), громадянин Сполученого королівства Великої Британії та Ірландії, народився у м. Ніт в Уельсі (Neath) в родині польсько-литовсько- ірландського походження. Правнук Юзефи Буйдо, онук її доньки Ванди, що разом з родиною переїхала до Великобританії у 1946 році. Закінчив у 2000 р. історико-філософський факультет Лондонського університету-коледжу (University College London - London's Global University). Провідними темами дослідження науковця є література як історичне джерело, досліджував історію радянських репресій часів сталінізму, історію ГУЛАГу та російську літературу ХІХ-ХХ ст.

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах